Oma's gebonden tomatensoep
bewaar
bewaar

Oma's gebonden tomatensoep

Oma's gebonden tomatensoep met zelfgemaakte gehaktballetjes. Nostalgie heeft nog nooit zo goed gesmaakt.

50 min. bereiden

17 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de uien in halve ringen. Snijd de knoflook grof. Snijd de bleekselderij grof. Schil de winterpeen en snijd grof. Bind de rozemarijn en tijm bij elkaar met een stukje keukentouw (bouquet garni).

Smelt ⅖ van de boter in een soeppan op middelhoog vuur en bak hierin de ui, knoflook, bleekselderij en winterpeen 5 min. Voeg de tomatenpuree en bloem toe en bak 2 min. mee. Roer regelmatig.

Snijd ondertussen de tomaten in grove stukken. Voeg de tomaten, het bouquet garni en de laurier toe en roerbak 5 min. mee. Voeg het bouillonblokje en water toe en breng, al roerend, aan de kook. Laat met de deksel op de pan 20 min. op laag vuur koken.

Meng ondertussen het gehakt met de eieren en het paneermeel. Breng op smaak met peper en eventueel zout en kneed goed met je handen door elkaar. Vorm van het mengsel ca. 30 gehaktballetjes (per 4 personen) van ø 1½ cm.

Haal het bouquet garni en de laurierblaadjes uit de pan en pureer de soep met de staafmixer. Giet de soep door een zeef en doe terug in de pan. Breng opnieuw aan de kook en breng op smaak met peper en eventueel zout. Draai het vuur laag en voegde gehaktballetjes toe aan de soep. Laat op laag vuur nog 8 min. zachtjes koken.

Rooster ondertussen de sneetjes brood in de broodrooster. Serveer de soep met het brood en de rest van de boter.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Oma's gebonden tomatensoep

Oma's gebonden tomatensoep met zelfgemaakte gehaktballetjes. Nostalgie heeft nog nooit zo goed gesmaakt.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig