Oma's gebonden tomatensoep
Oma's gebonden tomatensoep met zelfgemaakte gehaktballetjes. Nostalgie heeft nog nooit zo goed gesmaakt.
Aan de slag
Snijd de uien in halve ringen. Snijd de knoflook grof. Snijd de bleekselderij grof. Schil de winterpeen en snijd grof. Bind de rozemarijn en tijm bij elkaar met een stukje keukentouw (bouquet garni).
Smelt ⅖ van de boter in een soeppan op middelhoog vuur en bak hierin de ui, knoflook, bleekselderij en winterpeen 5 min. Voeg de tomatenpuree en bloem toe en bak 2 min. mee. Roer regelmatig.
Snijd ondertussen de tomaten in grove stukken. Voeg de tomaten, het bouquet garni en de laurier toe en roerbak 5 min. mee. Voeg het bouillonblokje en water toe en breng, al roerend, aan de kook. Laat met de deksel op de pan 20 min. op laag vuur koken.
Meng ondertussen het gehakt met de eieren en het paneermeel. Breng op smaak met peper en eventueel zout en kneed goed met je handen door elkaar. Vorm van het mengsel ca. 30 gehaktballetjes (per 4 personen) van ø 1½ cm.
Haal het bouquet garni en de laurierblaadjes uit de pan en pureer de soep met de staafmixer. Giet de soep door een zeef en doe terug in de pan. Breng opnieuw aan de kook en breng op smaak met peper en eventueel zout. Draai het vuur laag en voegde gehaktballetjes toe aan de soep. Laat op laag vuur nog 8 min. zachtjes koken.
Rooster ondertussen de sneetjes brood in de broodrooster. Serveer de soep met het brood en de rest van de boter.
Oma's gebonden tomatensoep
Oma's gebonden tomatensoep met zelfgemaakte gehaktballetjes. Nostalgie heeft nog nooit zo goed gesmaakt.
hoofdgerecht
null personen
665 kcal
50 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de uien in halve ringen. Snijd de knoflook grof. Snijd de bleekselderij grof. Schil de winterpeen en snijd grof. Bind de rozemarijn en tijm bij elkaar met een stukje keukentouw (bouquet garni).
Smelt ⅖ van de boter in een soeppan op middelhoog vuur en bak hierin de ui, knoflook, bleekselderij en winterpeen 5 min. Voeg de tomatenpuree en bloem toe en bak 2 min. mee. Roer regelmatig.
Snijd ondertussen de tomaten in grove stukken. Voeg de tomaten, het bouquet garni en de laurier toe en roerbak 5 min. mee. Voeg het bouillonblokje en water toe en breng, al roerend, aan de kook. Laat met de deksel op de pan 20 min. op laag vuur koken.
Meng ondertussen het gehakt met de eieren en het paneermeel. Breng op smaak met peper en eventueel zout en kneed goed met je handen door elkaar. Vorm van het mengsel ca. 30 gehaktballetjes (per 4 personen) van ø 1½ cm.
Haal het bouquet garni en de laurierblaadjes uit de pan en pureer de soep met de staafmixer. Giet de soep door een zeef en doe terug in de pan. Breng opnieuw aan de kook en breng op smaak met peper en eventueel zout. Draai het vuur laag en voegde gehaktballetjes toe aan de soep. Laat op laag vuur nog 8 min. zachtjes koken.
Rooster ondertussen de sneetjes brood in de broodrooster. Serveer de soep met het brood en de rest van de boter.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote uien
4 tenen knoflook
3 stengels bleekselderij
250 g winterpeen
5 g verse rozemarijn
5 g verse tijm
75 g ongezouten roomboter
70 g tomatenpuree
1 el tarwebloem
5 tomaten
2 laurierblaadjes
1 groentebouillonblokje
1 l kraanwater
300 g half-om-halfgehakt
2 middelgrote scharreleieren
75 g paneermeel
8 sneetjes volkorenvloerbrood
Dit heb je nodig
keukentouw
soeppan
staafmixer
broodrooster