Sesamkoekjes
Sesamkoekjes maken? Maak de karamel, meng de sesam erdoorheen en klaar is Kees. Lekker als zoet snackie of garnering van een toetje.
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad 2 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord.
Doe de suiker, honing en het water in een steelpan met dikke bodem en laat op laag tot middelhoog vuur karamelliseren tot het licht koper van kleur is. Dit duurt 8-10 min. Roer niet, maar draai af en toe met de pan, zodat de suiker loskomt van de rand en gelijkmatig karamelliseert. Let goed op dat de karamel niet aanbrandt.
Meng, zodra de karamel licht koperkleurig is, de sesamzaadjes erdoor. Roer door met een houten pollepel en giet de karamel vervolgens gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat. Verspreid met de pollepel tot een zo dun mogelijke laag. Laat de karamel minimaal 30 min. afkoelen en breek de laag in stukken.
Sesamkoekjes
Sesamkoekjes maken? Maak de karamel, meng de sesam erdoorheen en klaar is Kees. Lekker als zoet snackie of garnering van een toetje.
null porties
95 kcal
15 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad 2 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord.
Doe de suiker, honing en het water in een steelpan met dikke bodem en laat op laag tot middelhoog vuur karamelliseren tot het licht koper van kleur is. Dit duurt 8-10 min. Roer niet, maar draai af en toe met de pan, zodat de suiker loskomt van de rand en gelijkmatig karamelliseert. Let goed op dat de karamel niet aanbrandt.
Meng, zodra de karamel licht koperkleurig is, de sesamzaadjes erdoor. Roer door met een houten pollepel en giet de karamel vervolgens gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat. Verspreid met de pollepel tot een zo dun mogelijke laag. Laat de karamel minimaal 30 min. afkoelen en breek de laag in stukken.
bewaartip:
variatietip:
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
175 g sesamzaad ongepeld
250 g kristalsuiker
75 g honing
50 ml kraanwater
Dit heb je nodig
bakpapier