Sesamkoekjes
bewaar
bewaar

Sesamkoekjes

Sesamkoekjes maken? Maak de karamel, meng de sesam erdoorheen en klaar is Kees. Lekker als zoet snackie of garnering van een toetje.

15 min. bereiden / 30 min. wachten

4 ingrediënten

Aan de slag

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad 2 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord.

Doe de suiker, honing en het water in een steelpan met dikke bodem en laat op laag tot middelhoog vuur karamelliseren tot het licht koper van kleur is. Dit duurt 8-10 min. Roer niet, maar draai af en toe met de pan, zodat de suiker loskomt van de rand en gelijkmatig karamelliseert. Let goed op dat de karamel niet aanbrandt.

Meng, zodra de karamel licht koperkleurig is, de sesamzaadjes erdoor. Roer door met een houten pollepel en giet de karamel vervolgens gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat. Verspreid met de pollepel tot een zo dun mogelijke laag. Laat de karamel minimaal 30 min. afkoelen en breek de laag in stukken.

bewaartipJe kunt de sesamkoekjes ook ca. 1 week bewaren in een afgesloten bakje, bewaar ze dan los van elkaar of tussen een stukje bakpapier zodat ze niet aan elkaar gaan plakken.
variatietipOok lekker met fijngehakte ongebrande walnoten.
algemeenDe pan en pollepel met achtergebleven karamel zijn makkelijk schoon te krijgen door ze eerst in kokend water te laten weken.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Sesamkoekjes

Sesamkoekjes maken? Maak de karamel, meng de sesam erdoorheen en klaar is Kees. Lekker als zoet snackie of garnering van een toetje.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig