Dadelbrood
bewaar
bewaar

Dadelbrood

Dadels, vijgen, walnoten, koek- en speculaaskruiden: dit dadelbrood is een waar feestje om te proeven.

20 min. bereiden / 50 min. oventijd / 2 uur 30 min. wachten

12 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de dadels, vijgen en walnoten in stukjes van 1 cm.

Meng het speltmeel, tarwemeel, de gist, suiker, het zout en de speculaaskruiden. Meng vervolgens het water en de azijn erdoor en kneed in ca. 10 min met je handen tot een deeg. Houd ⅓ van de walnoten apart en kneed de rest van de noten en het fruit door het deeg. Vet een ruime kom in met een beetje van de boter en doe het deeg in de kom. Dek af met een schone theedoek en laat ca. 30 min. op een tochtvrije plek rusten.

Vet ondertussen de cakevorm in met de rest van de boter en bestuif met wat extra meel. Vorm het deeg tot een rol van 24 cm lang. Leg de rol in de cakevorm en verdeel de achtergehouden walnoten erover. Dek het brood af met de schone theedoek en laat nogmaals 1 uur rusten. Het deeg hoeft niet veel rijzen.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Zet een ovenschaal met een bodempje water onder in de oven. Bak het brood in ca. 50 min. in het midden van de oven gaar. Haal het brood uit de oven en uit de vorm en laat het minimaal 1 uur afkoelen.

algemeenHet dadelbrood is vrij compact en vochtig als het uit de oven komt. Tijdens het afkoelen verdampt er vocht en wordt het brood kruimiger.
serveertipLekker met gezouten roomboter en/of oude kaas.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Dadelbrood

Dadels, vijgen, walnoten, koek- en speculaaskruiden: dit dadelbrood is een waar feestje om te proeven.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig