Vegetarische pasta 'carbonara'
Pasta carbonara vegetarisch maken doe je simpelweg door de guancale (ofwel het spek) weg te laten en vegan spekreepjes toe te voegen. Net zo makkelijk en snel: in 15 minuten heb je je bordje al op tafel staan.
Aan de slag
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente.
Splits ondertussen de helft van de eieren. Doe de eidooiers (het eiwit gebruik je niet) met de rest van de eieren in een kom en klop met ⅔ van de kaas tot een samenhangend geheel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de vega spekreepjes 4-5 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de knoflook fijn en bak nog 1 min. mee.
Giet de pasta af, maar vang (per 4 personen) ca. 150 ml kookvocht op. Doe de pasta bij de spekjes en knoflook en roer de helft van het opgevangen kookvocht erdoor. Zet het vuur uit, voeg het eimengsel toe en blijf roeren totdat de kaas gesmolten is. Voeg eventueel de rest van het kookvocht toe om de pasta smeuïger te maken. Snijd de peterselie fijn en verdeel over de pasta samen met de rest van de kaas. Breng op smaak met versgemalen peper.
Vegetarische pasta 'carbonara'
Pasta carbonara vegetarisch maken doe je simpelweg door de guancale (ofwel het spek) weg te laten en vegan spekreepjes toe te voegen. Net zo makkelijk en snel: in 15 minuten heb je je bordje al op tafel staan.
hoofdgerecht
null personen
535 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente.
Splits ondertussen de helft van de eieren. Doe de eidooiers (het eiwit gebruik je niet) met de rest van de eieren in een kom en klop met ⅔ van de kaas tot een samenhangend geheel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de vega spekreepjes 4-5 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de knoflook fijn en bak nog 1 min. mee.
Giet de pasta af, maar vang (per 4 personen) ca. 150 ml kookvocht op. Doe de pasta bij de spekjes en knoflook en roer de helft van het opgevangen kookvocht erdoor. Zet het vuur uit, voeg het eimengsel toe en blijf roeren totdat de kaas gesmolten is. Voeg eventueel de rest van het kookvocht toe om de pasta smeuïger te maken. Snijd de peterselie fijn en verdeel over de pasta samen met de rest van de kaas. Breng op smaak met versgemalen peper.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g spaghetti
4 middelgrote scharreleieren
100 g Parrano rasp
2 el milde olijfolie
100 g plantaardige spekreepjes
2 tenen knoflook
7½ g verse platte peterselie