Muffins zonder toegevoegde suiker  
bewaar
bewaar

Muffins zonder toegevoegde suiker  

Door appel en banaan toe te voegen, worden deze muffins toch lekker zoet zonder dat er een grammetje suiker aan te pas komt.

10 min. bereiden / 25 min. oventijd / 45 min. wachten

9 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de appel en snijd in blokjes van een ½ cm. Prak de bananen met een vork fijn. Klop het ei los en meng met de banaan, melk en olie.

Zeef de bloem in een kom en meng het bakpoeder, de kaneel en het zout erdoor. Voeg het natte mengsel toe aan het droge mengsel en spatel goed door elkaar. Meng de appel erdoor.

Zet de papieren cakevormpjes in de muffinvorm en schep met de ijsbolletjestang in elk vormpje 2 el beslag.

Bak de muffins in ca. 25 min. in de oven gaar. Steek de satéprikker in het midden van een muffin. Komt deze er schoon en droog uit, dan zijn de muffins gaar. Neem de muffins uit de oven en laat in 15 min. afkoelen in de vorm. Haal uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.

bereidingstipJe kunt de muffins 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar in een afsluitbare trommel.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Muffins zonder toegevoegde suiker  

Door appel en banaan toe te voegen, worden deze muffins toch lekker zoet zonder dat er een grammetje suiker aan te pas komt.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig