Muffins zonder toegevoegde suiker
Door appel en banaan toe te voegen, worden deze muffins toch lekker zoet zonder dat er een grammetje suiker aan te pas komt.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de appel en snijd in blokjes van een ½ cm. Prak de bananen met een vork fijn. Klop het ei los en meng met de banaan, melk en olie.
Zeef de bloem in een kom en meng het bakpoeder, de kaneel en het zout erdoor. Voeg het natte mengsel toe aan het droge mengsel en spatel goed door elkaar. Meng de appel erdoor.
Zet de papieren cakevormpjes in de muffinvorm en schep met de ijsbolletjestang in elk vormpje 2 el beslag.
Bak de muffins in ca. 25 min. in de oven gaar. Steek de satéprikker in het midden van een muffin. Komt deze er schoon en droog uit, dan zijn de muffins gaar. Neem de muffins uit de oven en laat in 15 min. afkoelen in de vorm. Haal uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.
Muffins zonder toegevoegde suiker
Door appel en banaan toe te voegen, worden deze muffins toch lekker zoet zonder dat er een grammetje suiker aan te pas komt.
null porties
195 kcal
10 min. bereiden
45 min. wachten
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de appel en snijd in blokjes van een ½ cm. Prak de bananen met een vork fijn. Klop het ei los en meng met de banaan, melk en olie.
Zeef de bloem in een kom en meng het bakpoeder, de kaneel en het zout erdoor. Voeg het natte mengsel toe aan het droge mengsel en spatel goed door elkaar. Meng de appel erdoor.
Zet de papieren cakevormpjes in de muffinvorm en schep met de ijsbolletjestang in elk vormpje 2 el beslag.
Bak de muffins in ca. 25 min. in de oven gaar. Steek de satéprikker in het midden van een muffin. Komt deze er schoon en droog uit, dan zijn de muffins gaar. Neem de muffins uit de oven en laat in 15 min. afkoelen in de vorm. Haal uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 Elstar appel
2 rijpe bananen
1 wit vrij uitloopei
125 ml halfvolle melk
125 ml zonnebloemolie
250 g tarwebloem
1 el bakpoeder
1 tl gemalen kaneel
1 mespunt zout
Dit heb je nodig
papieren cupcakevormpjes
muffinvorm met 12 holtes
ijsbolletjestang
houten sateprikker 20 cm