Kidneybonenspread met komijn en rucola
Are you kidney me? Deze spread is zo ongelofelijk lekker! Als je het eenmaal geprobeerd hebt, blijf je smeren en dippen.
Aan de slag
Laat de kidneybonen 8-10 uur weken in ruim water. Spoel onder koud stromend water. Breng in een pan met ruim water aan de kook en kook op laag vuur 60 min.
Snipper de ui grof en kook de laatste 10 min. mee. Snijd de rode peper in schuine ringen en de rucola grof. Giet de bonen en ui af en laat uitlekken. Doe met de komijn, de helft van de olijfolie, peper en eventueel zout in de hakmolen van een staafmixer en mix tot een gladde spread.
Verdeel over een platte schaal, bestrooi met de rucola en besprenkel met de rest van de olijfolie en de peperringen.
Kidneybonenspread met komijn en rucola
Are you kidney me? Deze spread is zo ongelofelijk lekker! Als je het eenmaal geprobeerd hebt, blijf je smeren en dippen.
bijgerecht
null personen
210 kcal
10 min. bereiden
660 min. wachten
Aan de slag
Laat de kidneybonen 8-10 uur weken in ruim water. Spoel onder koud stromend water. Breng in een pan met ruim water aan de kook en kook op laag vuur 60 min.
Snipper de ui grof en kook de laatste 10 min. mee. Snijd de rode peper in schuine ringen en de rucola grof. Giet de bonen en ui af en laat uitlekken. Doe met de komijn, de helft van de olijfolie, peper en eventueel zout in de hakmolen van een staafmixer en mix tot een gladde spread.
Verdeel over een platte schaal, bestrooi met de rucola en besprenkel met de rest van de olijfolie en de peperringen.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g gedroogde kidneybonen
1 middelgrote ui
½ rode peper
20 g rucola
½ el gemalen komijn
4 el milde olijfolie
Dit heb je nodig
staafmixer met hakmolen