Mojo rojo
Mojo rojo is een salsa op basis van olie. Hij is er in drie varianten, die je kunt eten bij vlees- vis- en groentegerechten.
Aan de slag
Steek de barbecue aan of verwarm de oven voor op 220 °C. Rooster de paprika 15 tot 20 min. tot het vel helemaal zwartgeblakerd is. Laat de paprika 15 min. afkoelen in een pan met deksel of een afgesloten kom. Pel ondertussen de knoflook. Pel het zwartgeblakerde vel van de paprika en verwijder de zaadlijsten. Doe in het bakje van de staafmixer samen met de gepelde knoflook.
Halveer de rode peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een scherp mesje. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Voeg de peper toe aan de paprika met de gemalen komijn, het zout, de olie en azijn. Maal tot een gladde saus.
Mojo rojo
Mojo rojo is een salsa op basis van olie. Hij is er in drie varianten, die je kunt eten bij vlees- vis- en groentegerechten.
bijgerecht
null personen
220 kcal
10 min. bereiden
15 min. wachten
20 min. oventijd
Aan de slag
Steek de barbecue aan of verwarm de oven voor op 220 °C. Rooster de paprika 15 tot 20 min. tot het vel helemaal zwartgeblakerd is. Laat de paprika 15 min. afkoelen in een pan met deksel of een afgesloten kom. Pel ondertussen de knoflook. Pel het zwartgeblakerde vel van de paprika en verwijder de zaadlijsten. Doe in het bakje van de staafmixer samen met de gepelde knoflook.
Halveer de rode peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een scherp mesje. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Voeg de peper toe aan de paprika met de gemalen komijn, het zout, de olie en azijn. Maal tot een gladde saus.
combinatietip:
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 rode paprika
2 tenen knoflook
1 rode peper
1 tl gemalen komijn
½ tl zout
100 ml milde olijfolie
1 el rodewijnazijn
Dit heb je nodig
barbecue
staafmixer met bakje