Mojo rojo
bewaar
bewaar

Mojo rojo

Mojo rojo is een salsa op basis van olie. Hij is er in drie varianten, die je kunt eten bij vlees- vis- en groentegerechten.

10 min. bereiden / 20 min. oventijd / 15 min. wachten

7 ingrediënten

Aan de slag

Steek de barbecue aan of verwarm de oven voor op 220 °C. Rooster de paprika 15 tot 20 min. tot het vel helemaal zwartgeblakerd is. Laat de paprika 15 min. afkoelen in een pan met deksel of een afgesloten kom. Pel ondertussen de knoflook. Pel het zwartgeblakerde vel van de paprika en verwijder de zaadlijsten. Doe in het bakje van de staafmixer samen met de gepelde knoflook.

Halveer de rode peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een scherp mesje. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Voeg de peper toe aan de paprika met de gemalen komijn, het zout, de olie en azijn. Maal tot een gladde saus.

combinatietipDe saus is lekker bij zowel vlees-, vis- en groentegerechten van de barbecue.
bewaartipDeze mojo rojo is in een afgesloten bakje zeker een week houdbaar in de koelkast.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Mojo rojo

Mojo rojo is een salsa op basis van olie. Hij is er in drie varianten, die je kunt eten bij vlees- vis- en groentegerechten.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig