Mosterdsaus
Lekker bij beenham, prei of aardappelen, deze mosterdsaus.
Aan de slag
Snipper de sjalotten. Verhit de olie in een steelpan en fruit de sjalot 4-5 min. op middelhoog vuur. De sjalot mag een beetje bruin worden, maar let op dat het niet verbrandt. Blijf goed omscheppen en zet het vuur eventueel lager.
Voeg de wijn en bouillon toe en laat in 10-15 min. inkoken tot de helft.
Roer de mosterd en slagroom erdoor en breng de saus op smaak met peper en eventueel zout. Breng opnieuw aan de kook, laat 1 min. koken en haal de pan van het vuur.
Mosterdsaus
Lekker bij beenham, prei of aardappelen, deze mosterdsaus.
bijgerecht
null personen
140 kcal
10 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Snipper de sjalotten. Verhit de olie in een steelpan en fruit de sjalot 4-5 min. op middelhoog vuur. De sjalot mag een beetje bruin worden, maar let op dat het niet verbrandt. Blijf goed omscheppen en zet het vuur eventueel lager.
Voeg de wijn en bouillon toe en laat in 10-15 min. inkoken tot de helft.
Roer de mosterd en slagroom erdoor en breng de saus op smaak met peper en eventueel zout. Breng opnieuw aan de kook, laat 1 min. koken en haal de pan van het vuur.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 sjalotten
2 el milde olijfolie
75 ml witte wijn
250 ml kippenbouillon
2 el grove Zaanse mosterd
75 ml verse slagroom