Roombroodje
bewaar
bewaar

Roombroodje

De zoete snack onder de broodjes: het roombroodje. En ja, het is toegestaan om eerst de room eruit te eten...

20 min. bereiden / 3 uur wachten

7 ingrediënten

Aan de slag

Snijd het vanillestokje open en schraap met een mespunt het merg eruit. Breng in een hoge pan het vanillemerg en -stokje, de melk en de helft van de suiker in ca. 5 min. langzaam tot net onder het kookpunt. Zorg ervoor dat de melk niet kookt.

Splits de eieren, de eiwitten gebruik je niet. Roer de eidooiers samen met de maizena met een garde tot een glad mengsel. Voeg de rest van de suiker toe en roer tot een egaal mengsel.

Haal het vanillestokje uit de melk. Giet ca. ¼ van de hete melk, al roerend met de garde, bij het eidooiermengsel en roer goed door. Schenk het mengsel terug bij de rest van de melk in de pan en kook ca. 5 min. op laag vuur tot een crème patissière. Blijf continue rustig roeren met de garde. De textuur is goed als de crème op een dikke, gladde room lijkt

Schenk de crème in een ruime ovenschaal. Leg een stuk vershoudfolie rechtstreeks op de vla, zodat er geen vel ontstaat. Laat in minimaal 3 uur tot 1 nacht volledig afkoelen in de koelkast of ca. 1 uur in de vriezer.

Klop de crème patissière luchtig met een garde en doe in een spuitzak met een stervormige spuitmond. Snijd de witte puntjes van bovenaf open, maar snijd ze niet door. Verdeel de crème over de broodjes en bestuif met de poedersuiker.

resttipDe eiwitten kunnen voor meringue, cake of een chocolademousse gebruikt worden.
kookstaptipDe crème patissière koelt sneller af in de vriezer, maar let erop dat deze niet bevriest.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Roombroodje

De zoete snack onder de broodjes: het roombroodje. En ja, het is toegestaan om eerst de room eruit te eten...

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig