Banketbakkersroom
Het is echt waar, in 10 minuten is deze banketbakkersroom klaar. Je zult jezelf verbazen!
Aan de slag
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng 425 ml melk (per 4 personen) met het vanillemerg op middelhoog vuur aan de kook. Dit duurt ca. 5 min.
Splits de eieren en bewaar de eidooiers, het eiwit gebruik je niet. Klop met een garde de rest van de melk met de suiker en eidooiers los in een ruime kom. Voeg de maizena toe en roer tot een glad papje.
Giet al roerend de helft van de hete melk bij het ei-suikermengsel en meng goed. Giet dit mengsel terug in de pan bij de rest van de melk en breng onder voortdurend roeren opnieuw aan de kook. Zorg dat je goed over de bodem van de pan roert, want het koekt snel aan.
Laat het mengsel 2 min. doorkoken maar blijf roeren. Het mengsel moet de dikte hebben van een dikke vla.
Giet de banketbakkersroom in een lage platte schaal om hem zo snel mogelijk te laten afkoelen. Leg een stuk vershoudfolie rechtstreeks op de room, zodat er geen vel op ontstaat. Laat in 45-60 min. afkoelen en zet in de koelkast tot gebruik.
Klop de banketbakkersroom voor gebruik in ca. 2 min. luchtig met een handmixer.
Banketbakkersroom
Het is echt waar, in 10 minuten is deze banketbakkersroom klaar. Je zult jezelf verbazen!
null personen
255 kcal
10 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng 425 ml melk (per 4 personen) met het vanillemerg op middelhoog vuur aan de kook. Dit duurt ca. 5 min.
Splits de eieren en bewaar de eidooiers, het eiwit gebruik je niet. Klop met een garde de rest van de melk met de suiker en eidooiers los in een ruime kom. Voeg de maizena toe en roer tot een glad papje.
Giet al roerend de helft van de hete melk bij het ei-suikermengsel en meng goed. Giet dit mengsel terug in de pan bij de rest van de melk en breng onder voortdurend roeren opnieuw aan de kook. Zorg dat je goed over de bodem van de pan roert, want het koekt snel aan.
Laat het mengsel 2 min. doorkoken maar blijf roeren. Het mengsel moet de dikte hebben van een dikke vla.
Giet de banketbakkersroom in een lage platte schaal om hem zo snel mogelijk te laten afkoelen. Leg een stuk vershoudfolie rechtstreeks op de room, zodat er geen vel op ontstaat. Laat in 45-60 min. afkoelen en zet in de koelkast tot gebruik.
Klop de banketbakkersroom voor gebruik in ca. 2 min. luchtig met een handmixer.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 vanillestokje
500 ml volle melk
2 middelgrote eieren
100 g kristalsuiker
45 g maizena
Dit heb je nodig
platte schaal
vershoudfolie