Griekse pasta (kritharaki) met tomaten en gemarineerde feta
Kritharaki is een Griekse pastasoort (beter bekend als de riso of orzo) en heeft de vorm van een rijstkorrel. Perfect met gemarineerde feta.
Aan de slag
Snipper de uien. Snijd ¾ van de knoflook fijn. Verhit de milde olijfolie in een grote hapjespan en fruit de ui 5 min. op laag vuur. Voeg de fijngesneden knoflook, kaneel, en chilivlokken toe en bak nog 2 min. mee.
Voeg de orzo, polpa, tomaten en het water toe. Laat 16-18 min. zachtjes koken onder af en toe roeren. Voeg eventueel nog een scheutje water toe als de saus te droog wordt terwijl de pasta nog niet gaar is. Breng op smaak met peper en eventueel zout
Rasp ondertussen de rest van de knoflook fijn en meng met de extra vierge olijfolie en de oregano. Verkruimel de feta grof en meng met de kruidenolie.
Verdeel de pasta over borden en verdeel de feta erover.
Griekse pasta (kritharaki) met tomaten en gemarineerde feta
Kritharaki is een Griekse pastasoort (beter bekend als de riso of orzo) en heeft de vorm van een rijstkorrel. Perfect met gemarineerde feta.
hoofdgerecht
null personen
675 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de uien. Snijd ¾ van de knoflook fijn. Verhit de milde olijfolie in een grote hapjespan en fruit de ui 5 min. op laag vuur. Voeg de fijngesneden knoflook, kaneel, en chilivlokken toe en bak nog 2 min. mee.
Voeg de orzo, polpa, tomaten en het water toe. Laat 16-18 min. zachtjes koken onder af en toe roeren. Voeg eventueel nog een scheutje water toe als de saus te droog wordt terwijl de pasta nog niet gaar is. Breng op smaak met peper en eventueel zout
Rasp ondertussen de rest van de knoflook fijn en meng met de extra vierge olijfolie en de oregano. Verkruimel de feta grof en meng met de kruidenolie.
Verdeel de pasta over borden en verdeel de feta erover.
serveertip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote uien
4 tenen knoflook
2 el milde olijfolie
½ tl gemalen kaneel
½ tl chilivlokken
300 g orzo pasta
400 g polpa
500 ml kraanwater
60 ml extra vierge olijfolie
1 el gevriesdroogde oregano
200 g feta