Fish taco’s
Deze fish taco's zijn niet alleen feestelijk om te zien maar ook nog eens onwijs lekker.
Aan de slag
Zorg ervoor dat het bier koud is. Snijd de rode kool in flinterdunne repen (gebruik eventueel een mandoline). Pers 1 limoen uit en meng 2-3 el sap door de rode kool. Masseer het sap met je handen in de rode kool. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat staan tot gebruik.
Maak ondertussen het beslag: meng het zelfrijzend bakmeel, de maizena, het zout en de specerijenmix in een kom. Schenk het bier erbij en klop met een garde tot een beslag. Zet 15-20 min. in de koelkast.
Snijd de kabeljauw in repen van 1½ x 6 cm, dep droog en zet tot gebruik in de koelkast.
Boen de overige limoen schoon en rasp de groene schil. Rasp de knoflook fijn. Meng de sour cream, mayonaise, knoflook en het limoenrasp tot een saus. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de afgeraspte limoen in parten. Snijd het vruchtvlees van de avocado in halve plakken.
Verhit de olie tot 180 °C. Controleer eventueel de temperatuur met een keukenthermometer. Haal de kabeljauw door het beslag en frituur in delen in 3-4 min. lichtbruin en krokant. Bestrooi eventueel met zout.
Verwarm ondertussen de taco’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de koriander grof.
Zet de taco’s, vis en de toppings op tafel zodat iedereen zijn of haar eigen taco kan vullen.
Fish taco’s
Deze fish taco's zijn niet alleen feestelijk om te zien maar ook nog eens onwijs lekker.
hoofdgerecht
null porties
165 kcal
35 min. bereiden
10 min. wachten
Aan de slag
Zorg ervoor dat het bier koud is. Snijd de rode kool in flinterdunne repen (gebruik eventueel een mandoline). Pers 1 limoen uit en meng 2-3 el sap door de rode kool. Masseer het sap met je handen in de rode kool. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat staan tot gebruik.
Maak ondertussen het beslag: meng het zelfrijzend bakmeel, de maizena, het zout en de specerijenmix in een kom. Schenk het bier erbij en klop met een garde tot een beslag. Zet 15-20 min. in de koelkast.
Snijd de kabeljauw in repen van 1½ x 6 cm, dep droog en zet tot gebruik in de koelkast.
Boen de overige limoen schoon en rasp de groene schil. Rasp de knoflook fijn. Meng de sour cream, mayonaise, knoflook en het limoenrasp tot een saus. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de afgeraspte limoen in parten. Snijd het vruchtvlees van de avocado in halve plakken.
Verhit de olie tot 180 °C. Controleer eventueel de temperatuur met een keukenthermometer. Haal de kabeljauw door het beslag en frituur in delen in 3-4 min. lichtbruin en krokant. Bestrooi eventueel met zout.
Verwarm ondertussen de taco’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de koriander grof.
Zet de taco’s, vis en de toppings op tafel zodat iedereen zijn of haar eigen taco kan vullen.
combinatietip:
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
220 ml bier
200 g rode kool
2 limoenen
150 g zelfrijzend bakmeel
25 g maizena
1 tl zeezout
1 el Euroma kruidenmix mexican hot & sweet bbq
500 g verse kabeljauwfilets
1 teen knoflook
75 g sour cream
1 eetrijpe avocado
1 l zonnebloemolie
185 g maistortilla's street taco's
7½ g verse koriander
2 tl Tabasco chipotle
Dit heb je nodig
mandoline
frituurpan of ruime pan
keukenthermometer