Fish taco’s
bewaar
bewaar

Fish taco’s

Deze fish taco's zijn niet alleen feestelijk om te zien maar ook nog eens onwijs lekker.

35 min. bereiden / 10 min. wachten

15 ingrediënten

Aan de slag

Zorg ervoor dat het bier koud is. Snijd de rode kool in flinterdunne repen (gebruik eventueel een mandoline). Pers 1 limoen uit en meng 2-3 el sap door de rode kool. Masseer het sap met je handen in de rode kool. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat staan tot gebruik.

Maak ondertussen het beslag: meng het zelfrijzend bakmeel, de maizena, het zout en de specerijenmix in een kom. Schenk het bier erbij en klop met een garde tot een beslag. Zet 15-20 min. in de koelkast.

Snijd de kabeljauw in repen van 1½ x 6 cm, dep droog en zet tot gebruik in de koelkast.

Boen de overige limoen schoon en rasp de groene schil. Rasp de knoflook fijn. Meng de sour cream, mayonaise, knoflook en het limoenrasp tot een saus. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de afgeraspte limoen in parten. Snijd het vruchtvlees van de avocado in halve plakken.

Verhit de olie tot 180 °C. Controleer eventueel de temperatuur met een keukenthermometer. Haal de kabeljauw door het beslag en frituur in delen in 3-4 min. lichtbruin en krokant. Bestrooi eventueel met zout.

Verwarm ondertussen de taco’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de koriander grof.

Zet de taco’s, vis en de toppings op tafel zodat iedereen zijn of haar eigen taco kan vullen.

combinatietipLekker met pico de gallo en/of radijs.
variatietipIn plaats van tabasco chipotle kun je een andere hot sauce naar smaak gebruiken.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Fish taco’s

Deze fish taco's zijn niet alleen feestelijk om te zien maar ook nog eens onwijs lekker.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig