Griekse courgettekoekjes met aardappelsalade
Of je ze nu courgettekoekjes of courgettefritters noemt, van dit Griekse hapje kun je blijven eten. Met aardappelsalade ernaast is het een vullend hoofdgerecht.
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken van 2 cm en kook in 15 min. gaar. Snijd ondertussen de bleekselderij in boogjes en meng met de mosterd, azijn en de extra vierge olie. Giet de aardappelen af en meng met de dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Rasp ondertussen de courgettes grof. Meng het zout erdoor en doe in een zeef. Knijp de courgette met je handen uit en laat 15 min. uitlekken. Knijp dan nog een keer zo veel mogelijk vocht uit.
Snipper ondertussen de uien. Snijd de peterselie en de muntblaadjes fijn. Verkruimel de witte kaas. Doe de ui met de peterselie, munt, witte kaas, bakmeel, ei en uitgeknepen courgette in een kom. Breng op smaak met zwarte peper en eventueel zout en meng goed.
Verhit ⅕ van de milde olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Schep een eetlepel beslag uit de kom. Laat het beslag, met behulp van de andere lepel, in de pan glijden en druk het een beetje platter met een spatel. Schep zo nog 4 el beslag (per 4 personen) in de pan. Bak in ca. 5 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de rest van het beslag (ca. 25 koekjes totaal per 4 personen).
Serveer de courgettekoekjes met de aardappelsalade.
Griekse courgettekoekjes met aardappelsalade
Of je ze nu courgettekoekjes of courgettefritters noemt, van dit Griekse hapje kun je blijven eten. Met aardappelsalade ernaast is het een vullend hoofdgerecht.
hoofdgerecht
null personen
715 kcal
55 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken van 2 cm en kook in 15 min. gaar. Snijd ondertussen de bleekselderij in boogjes en meng met de mosterd, azijn en de extra vierge olie. Giet de aardappelen af en meng met de dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Rasp ondertussen de courgettes grof. Meng het zout erdoor en doe in een zeef. Knijp de courgette met je handen uit en laat 15 min. uitlekken. Knijp dan nog een keer zo veel mogelijk vocht uit.
Snipper ondertussen de uien. Snijd de peterselie en de muntblaadjes fijn. Verkruimel de witte kaas. Doe de ui met de peterselie, munt, witte kaas, bakmeel, ei en uitgeknepen courgette in een kom. Breng op smaak met zwarte peper en eventueel zout en meng goed.
Verhit ⅕ van de milde olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Schep een eetlepel beslag uit de kom. Laat het beslag, met behulp van de andere lepel, in de pan glijden en druk het een beetje platter met een spatel. Schep zo nog 4 el beslag (per 4 personen) in de pan. Bak in ca. 5 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de rest van het beslag (ca. 25 koekjes totaal per 4 personen).
Serveer de courgettekoekjes met de aardappelsalade.
combinatietip:
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
750 g vastkokende aardappelen
150 g bleekselderij
2 el milde mosterd
1 el witte natuurazijn
3 el extra vierge olijfolie
2 courgette
¼ tl zout
2 middelgrote uien
5 g verse platte peterselie
5 g verse munt
200 g witte kaas
150 g zelfrijzend bakmeel
1 wit vrij uitloopei
5 el milde olijfolie
Dit heb je nodig
keukenpapier