Cannelloni van lasagnevellen
Heb je lasagnevellen over? Verwerk ze dan tot cannelloni! Deze heerlijk ovenschotel met tomaat, spinazie en ricotta is ook nog eens hartstikke budgetproof.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Ontdooi de spinazie en laat uitlekken in een vergiet. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Pluk de blaadjes van het basilicum en snijd de stelen fijn. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de ui, knoflook en basilicumstelen 3 min. op middelhoog vuur.
Voeg de gepelde tomaten en suiker toe en druk de tomaten stuk met een pollepel. Breng aan de kook en laat de tomatensaus 15 min. op laag vuur koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de lasagnevellen 5 min. in ruim kokend water. Giet af, spoel koud onder stromend water en besprenkel met de rest van de olie.
Meng ondertussen de spinazie met de helft van de ricotta en het ei in een kom. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Leg een lasagnevel op het werkblad, leg er 2 el spinazievulling op en rol vanaf de lange zijde op. Leg de rol in de ovenschaal. Herhaal met de rest van de lasagnevellen en vulling.
Scheur de basilicumblaadjes grof en roer door de tomatensaus. Schep de saus over de cannelloni. Scheur de mozzarella in stukken en meng met de rest van de ricotta. Verdeel het kaasmengsel over de tomatensaus. Bak ca. 25 min. in de oven, tot de kaas begint te kleuren.
Cannelloni van lasagnevellen
Heb je lasagnevellen over? Verwerk ze dan tot cannelloni! Deze heerlijk ovenschotel met tomaat, spinazie en ricotta is ook nog eens hartstikke budgetproof.
hoofdgerecht
null personen
685 kcal
30 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Ontdooi de spinazie en laat uitlekken in een vergiet. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Pluk de blaadjes van het basilicum en snijd de stelen fijn. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de ui, knoflook en basilicumstelen 3 min. op middelhoog vuur.
Voeg de gepelde tomaten en suiker toe en druk de tomaten stuk met een pollepel. Breng aan de kook en laat de tomatensaus 15 min. op laag vuur koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de lasagnevellen 5 min. in ruim kokend water. Giet af, spoel koud onder stromend water en besprenkel met de rest van de olie.
Meng ondertussen de spinazie met de helft van de ricotta en het ei in een kom. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Leg een lasagnevel op het werkblad, leg er 2 el spinazievulling op en rol vanaf de lange zijde op. Leg de rol in de ovenschaal. Herhaal met de rest van de lasagnevellen en vulling.
Scheur de basilicumblaadjes grof en roer door de tomatensaus. Schep de saus over de cannelloni. Scheur de mozzarella in stukken en meng met de rest van de ricotta. Verdeel het kaasmengsel over de tomatensaus. Bak ca. 25 min. in de oven, tot de kaas begint te kleuren.
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
450 g diepvries spinazie
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
15 g verse basilicum
4 el milde olijfolie
800 g gepelde tomaten in blik
2 tl kristalsuiker
300 g lasagnevellen
250 g ricotta
1 wit scharrelei
125 g mozzarella
Dit heb je nodig
ovenschaal (30 x 20 cm)