Plaatpizza met tomaat, ansjovis en rucola
Pizza, o pizza! Waan je in Italië in je eigen keuken. Oven aan, bakplaat vullen met pizzadeeg en daarna tomaat, ansjovis en rucola erop.
30 min. bereiden / 13 min. oventijd / 1 uur 10 min. wachten
10 ingrediënten
Aan de slag
Los de gist en de helft van de suiker op in ⅖ van het lauwwarm water en laat 10 min. staan. Meng de bloem en het zout in een kom. Voeg het gistmengsel, de rest van het lauwwarme water en de olie toe en meng in ca. 10 min. met een handmixer met deeghaken tot een soepel deeg.
Haal het deeg uit de kom. Bol het op door de randen naar onderen te vouwen, het deeg een kwartslag te draaien en de handeling te herhalen. Vet de kom in, leg het deeg erin, dek af met een schone theedoek laat 1 uur rijzen op kamertemperatuur.
Breng ondertussen de tomatenblokjes met de rest van de suiker in een pan aan de kook. Laat ca. 30 min. inkoken op laag vuur. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout en pureer met de staafmixer glad.
Verwarm de oven met daarin de bakplaten voor op 230 °C. Verdeel het deeg in 2 stukken en rol elk stuk uit tot een lap zo groot als de bakplaat. Haal de hete bakplaten uit de oven, bekleed ze met een vel bakpapier en leg op elke bakplaat een lap deeg.
Scheur de mozzarella in stukken, laat de ansjovis uitlekken. Bestrijk de pizzabodems met de tomatensaus en verdeel de mozzarella en de ansjovis erover.
Bak de pizza’s in ca. 13 min. gaar. Wissel de bakplaten halverwege. Verdeel de rucola over de pizza’s als ze uit de oven komen.
Plaatpizza met tomaat, ansjovis en rucola
Pizza, o pizza! Waan je in Italië in je eigen keuken. Oven aan, bakplaat vullen met pizzadeeg en daarna tomaat, ansjovis en rucola erop.
hoofdgerecht
null personen
745 kcal
30 min. bereiden
70 min. wachten
13 min. oventijd
Aan de slag
Los de gist en de helft van de suiker op in ⅖ van het lauwwarm water en laat 10 min. staan. Meng de bloem en het zout in een kom. Voeg het gistmengsel, de rest van het lauwwarme water en de olie toe en meng in ca. 10 min. met een handmixer met deeghaken tot een soepel deeg.
Haal het deeg uit de kom. Bol het op door de randen naar onderen te vouwen, het deeg een kwartslag te draaien en de handeling te herhalen. Vet de kom in, leg het deeg erin, dek af met een schone theedoek laat 1 uur rijzen op kamertemperatuur.
Breng ondertussen de tomatenblokjes met de rest van de suiker in een pan aan de kook. Laat ca. 30 min. inkoken op laag vuur. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout en pureer met de staafmixer glad.
Verwarm de oven met daarin de bakplaten voor op 230 °C. Verdeel het deeg in 2 stukken en rol elk stuk uit tot een lap zo groot als de bakplaat. Haal de hete bakplaten uit de oven, bekleed ze met een vel bakpapier en leg op elke bakplaat een lap deeg.
Scheur de mozzarella in stukken, laat de ansjovis uitlekken. Bestrijk de pizzabodems met de tomatensaus en verdeel de mozzarella en de ansjovis erover.
Bak de pizza’s in ca. 13 min. gaar. Wissel de bakplaten halverwege. Verdeel de rucola over de pizza’s als ze uit de oven komen.
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
7 g gedroogde gist
1½ el kristalsuiker
250 ml lauwwarm water
500 g bloem voor pizzadeeg
2 tl zout
2 el traditionele olijfolie
800 g tomatenblokjes in blik
2 bollen mozzarella
46 g ansjovisfilets in olijfolie
20 g rucola
Dit heb je nodig
staafmixer
bakplaten
deegroller
bakpapier