Sterrenpizza
Een kerstster in de boom? Nee joh, op je bord! En wel in de vorm van een heerlijke pizza.
Aan de slag
Los in een mengkom het zout op in het lauwwarme water. Voeg in 1 keer de bloem en gist toe. Mix 2 min. met een mixer met deeghaken of kneed met de hand. Voeg in een dun straaltje de olie toe. Kneed nog 4 min. met de mixer of 10 min. met de hand.
Haal het deeg uit de kom. Bol het op door de zijkanten naar onderen te vouwen, het deeg een kwartslag te draaien en die handeling te herhalen. Leg het deeg in een ingevette kom, dek af met een schone (thee)doek en zet 1 uur in de koelkast.
Haal het deeg uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Verdeel in gelijke 4 porties (per 8 porties). Bol de deegstukken op volgens de hierboven beschreven methode. Leg ze op een platte schaal. Laat afgedekt 23 uur rijzen op kamertemperatuur, tot het deeg in volume is verdubbeld.
Verwarm de oven met daarin twee bak platen voor op 230 °C. Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Bestuif het werkblad met wat griesmeel. Pak 1 bol deeg en rol het deeg met behulp van de deegroller uit tot Ø 12 cm. Snijd er 2 sterren uit (per 8 porties). Klop het overtollige griesmeel eraf. Herhaal met de andere deegbollen.
Leg 2 sterrenpizza’s naast elkaar op 1 vel bakpapier. Leg nog 2 pizza’s op een ander vel bakpapier (per 8 porties). Bestrijk de pizza’s met de tomatengroentepuree. Beleg met reepjes paprika en bestrooi met geraspte kaas. Gebruik ovenhandschoenen om de hete bakplaten uit de oven te halen en leg op elke bakplaat een vel bakpapier met 2 sterren pizza’s (per 8 porties). Bak in ca. 10 min. gaar in de oven. Haal de pizza’s uit de oven en bestrooi met basilicumblaadjes. Serveer direct. Bak zo ook de rest van de pizza’s.
Sterrenpizza
Een kerstster in de boom? Nee joh, op je bord! En wel in de vorm van een heerlijke pizza.
hoofdgerecht
null porties
160 kcal
25 min. bereiden
180 min. wachten
20 min. oventijd
Aan de slag
Los in een mengkom het zout op in het lauwwarme water. Voeg in 1 keer de bloem en gist toe. Mix 2 min. met een mixer met deeghaken of kneed met de hand. Voeg in een dun straaltje de olie toe. Kneed nog 4 min. met de mixer of 10 min. met de hand.
Haal het deeg uit de kom. Bol het op door de zijkanten naar onderen te vouwen, het deeg een kwartslag te draaien en die handeling te herhalen. Leg het deeg in een ingevette kom, dek af met een schone (thee)doek en zet 1 uur in de koelkast.
Haal het deeg uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Verdeel in gelijke 4 porties (per 8 porties). Bol de deegstukken op volgens de hierboven beschreven methode. Leg ze op een platte schaal. Laat afgedekt 23 uur rijzen op kamertemperatuur, tot het deeg in volume is verdubbeld.
Verwarm de oven met daarin twee bak platen voor op 230 °C. Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Bestuif het werkblad met wat griesmeel. Pak 1 bol deeg en rol het deeg met behulp van de deegroller uit tot Ø 12 cm. Snijd er 2 sterren uit (per 8 porties). Klop het overtollige griesmeel eraf. Herhaal met de andere deegbollen.
Leg 2 sterrenpizza’s naast elkaar op 1 vel bakpapier. Leg nog 2 pizza’s op een ander vel bakpapier (per 8 porties). Bestrijk de pizza’s met de tomatengroentepuree. Beleg met reepjes paprika en bestrooi met geraspte kaas. Gebruik ovenhandschoenen om de hete bakplaten uit de oven te halen en leg op elke bakplaat een vel bakpapier met 2 sterren pizza’s (per 8 porties). Bak in ca. 10 min. gaar in de oven. Haal de pizza’s uit de oven en bestrooi met basilicumblaadjes. Serveer direct. Bak zo ook de rest van de pizza’s.
bereidingstip:
bewaartip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
10 g zout
100 ml lauwwarm water
250 g bloem voor pizzadeeg
4 g gedroogde gist
½ el milde olijfolie
1 rode paprika
60 ml tomaten-groentepuree in tube
75 g geraspte mozzarella
7½ g verse basilicum
Dit heb je nodig
bakplaten
deegroller
bakpapier