Chicken pie met tuinerwten
Er gaat niets boven een goed gevulde pie. Dit keer vullen we de hartige taart met kip, tuinerwten en winterpeen. Zet de oven maar aan!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Ontdooi het bladerdeeg. Snipper de ui. Schil de winterpeen en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de peterselie fijn, bewaar de stelen en het blad apart. Snijd de kip in dunne reepjes.
Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de ui met de peen, kip en peterseliestelen 10 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol op een met bloem bestoven werkblad uit tot een ronde plak van Ø 28 cm.
Roer de bloem door het kipmengsel en bak 1 min. mee. Verkruimel de bouillonblokjes boven de pan en schenk het water erbij. Breng al roerend aan de kook. Meng de tuinerwten en de rest van de peterselie erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel het mengsel over de quichevorm. Leg het deeg erover en stop het rondom langs de randen een beetje rommelig in. Prik met een mesje een gat in het midden van het deeg. Bestrijk met de rest van de olie en bak de pie in ca. 55 min. goudbruin en gaar.
Chicken pie met tuinerwten
Er gaat niets boven een goed gevulde pie. Dit keer vullen we de hartige taart met kip, tuinerwten en winterpeen. Zet de oven maar aan!
hoofdgerecht
null personen
675 kcal
25 min. bereiden
55 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Ontdooi het bladerdeeg. Snipper de ui. Schil de winterpeen en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de peterselie fijn, bewaar de stelen en het blad apart. Snijd de kip in dunne reepjes.
Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de ui met de peen, kip en peterseliestelen 10 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol op een met bloem bestoven werkblad uit tot een ronde plak van Ø 28 cm.
Roer de bloem door het kipmengsel en bak 1 min. mee. Verkruimel de bouillonblokjes boven de pan en schenk het water erbij. Breng al roerend aan de kook. Meng de tuinerwten en de rest van de peterselie erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel het mengsel over de quichevorm. Leg het deeg erover en stop het rondom langs de randen een beetje rommelig in. Prik met een mesje een gat in het midden van het deeg. Bestrijk met de rest van de olie en bak de pie in ca. 55 min. goudbruin en gaar.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
10 plakjes diepvries bladerdeeg
1 middelgrote ui
100 g winterpeen
20 g verse platte peterselie
195 g kipdijfilet
4 el milde olijfolie
1 el tarwebloem
2 kippenbouillonblokjes
200 ml kraanwater
450 g diepvries fijne tuinerwten
Dit heb je nodig
deegroller
quichevorm (Ø 25 cm)
bakkwastje