Vegan bechamelsaus
Een laagje bechamelsaus maakt alles lekkerder. Het mooie aan deze klassieke saus is dat je het gemakkelijk vegan maakt. Niemand die het verschil proeft!
Aan de slag
Doe het laurierblad en de sojadrink in een steelpan en breng op middelhoog vuur tegen de kook aan. Zet het vuur uit en laat het mengsel 15 min. intrekken met de deksel op de pan. Haal het laurierblad uit de sojadrink, deze gebruik je niet.
Smelt de margarine in een tweede steelpan op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en laat 3 min. al roerend met een garde garen.
Voeg op laag vuur al roerend met een garde de sojadrink in scheuten toe. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige volledig is opgenomen. Laat op laag vuur al roerend 2-3 min. zacht koken. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout.
Vegan bechamelsaus
Een laagje bechamelsaus maakt alles lekkerder. Het mooie aan deze klassieke saus is dat je het gemakkelijk vegan maakt. Niemand die het verschil proeft!
bijgerecht
null personen
215 kcal
20 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Doe het laurierblad en de sojadrink in een steelpan en breng op middelhoog vuur tegen de kook aan. Zet het vuur uit en laat het mengsel 15 min. intrekken met de deksel op de pan. Haal het laurierblad uit de sojadrink, deze gebruik je niet.
Smelt de margarine in een tweede steelpan op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en laat 3 min. al roerend met een garde garen.
Voeg op laag vuur al roerend met een garde de sojadrink in scheuten toe. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige volledig is opgenomen. Laat op laag vuur al roerend 2-3 min. zacht koken. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout.
serveertip:
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 laurierblad
700 ml sojadrink ongezoet
60 g margarine
50 g patentbloem
¼ tl gemalen nootmuskaat