Wentelteefjes met gebakken banaan en yoghurt
Het beste van twee werelden. Gebakken banaan én wentelteefjes. Laat die ochtend maar komen.
Aan de slag
Snijd de bananen in plakjes van 1½ cm. Verhit ¼ van de olie in een koekenpan en bak de banaan met de helft van de kaneel 5 min. op middelhoog vuur. Schep af en toe voorzichtig om. Schep de gebakken banaan op een bord en veeg de pan schoon met keukenpapier.
Snijd elk broodje in 4 sneetjes. Klop de eieren los met de melk en ¼ van de kaneel. Wentel de sneetjes brood erdoor.
Verhit de rest van de olie in 2 koekenpannen (per 4 personen) en bak de sneetjes brood in 5 min. op middelhoog vuur lichtbruin. Keer halverwege.
Verdeel de wentelteefjes over de borden. Verdeel de gebakken banaan en yoghurt erover. Besprenkel met de honing en bestrooi met de rest van de kaneel.
Wentelteefjes met gebakken banaan en yoghurt
Instructievideo - 00:44 min.
Wentelteefjes met gebakken banaan en yoghurt
Het beste van twee werelden. Gebakken banaan én wentelteefjes. Laat die ochtend maar komen.
null personen
600 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de bananen in plakjes van 1½ cm. Verhit ¼ van de olie in een koekenpan en bak de banaan met de helft van de kaneel 5 min. op middelhoog vuur. Schep af en toe voorzichtig om. Schep de gebakken banaan op een bord en veeg de pan schoon met keukenpapier.
Snijd elk broodje in 4 sneetjes. Klop de eieren los met de melk en ¼ van de kaneel. Wentel de sneetjes brood erdoor.
Verhit de rest van de olie in 2 koekenpannen (per 4 personen) en bak de sneetjes brood in 5 min. op middelhoog vuur lichtbruin. Keer halverwege.
Verdeel de wentelteefjes over de borden. Verdeel de gebakken banaan en yoghurt erover. Besprenkel met de honing en bestrooi met de rest van de kaneel.
resttip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 bananen
4 el milde olijfolie
2 tl gemalen kaneel
6 afbak schnittbroodjes volkoren
2 witte scharreleieren
300 ml halfvolle melk
100 g yoghurt Griekse stijl 10%
2 el honing