Macaroni met rulstukjes, tomatensaus en geroosterde winterpeen
Deze macaroni met rulstukjes en groente is een succes voor jong en oud.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de knoflook fijn. Snipper de uien. Schil de winterpeen en halveer de helft van de peen eerst in de lengte en dan in de breedte. Snijd de andere helft in blokjes van een ½ cm.
Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de blokjes peen 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, ui, rulstukjes en paprikapoeder toe en bak nog 5 min. Doe de gepelde tomaten erbij en druk ze met een lepel stuk. Breng aan de kook en roer door. Laat de saus 30 min. zonder deksel op laag vuur pruttelen. Roer af en toe.
Verdeel ondertussen de stukken peen over de met bakpapier beklede bakplaat en meng met de rest van de olie. Rooster ca. 30 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.
Kook ondertussen de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Haal de winterpeen uit de oven. Giet de macaroni af en schep door de tomatensaus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de macaroni over borden en leg de geroosterde peen erop. Bestrooi met de geraspte kaas.
Macaroni met rulstukjes, tomatensaus en geroosterde winterpeen
Deze macaroni met rulstukjes en groente is een succes voor jong en oud.
hoofdgerecht
null personen
495 kcal
55 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de knoflook fijn. Snipper de uien. Schil de winterpeen en halveer de helft van de peen eerst in de lengte en dan in de breedte. Snijd de andere helft in blokjes van een ½ cm.
Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de blokjes peen 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, ui, rulstukjes en paprikapoeder toe en bak nog 5 min. Doe de gepelde tomaten erbij en druk ze met een lepel stuk. Breng aan de kook en roer door. Laat de saus 30 min. zonder deksel op laag vuur pruttelen. Roer af en toe.
Verdeel ondertussen de stukken peen over de met bakpapier beklede bakplaat en meng met de rest van de olie. Rooster ca. 30 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.
Kook ondertussen de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Haal de winterpeen uit de oven. Giet de macaroni af en schep door de tomatensaus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de macaroni over borden en leg de geroosterde peen erop. Bestrooi met de geraspte kaas.
resttip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 tenen knoflook
2 rode uien
400 g winterpenen
3 el milde olijfolie
200 g vegan rulstukjes
2 tl milde paprikapoeder
800 g gepelde tomaten in blik
300 g macaroni
100 g De Zaanse Hoeve mild 30+ geraspt
Dit heb je nodig
bakpapier
traybake (AH Spaaractie)