Loaded nacho's met mockamole
Is het al borreltijd? Met deze loaded nacho's hoop je direct van wel.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de tortilla’s en snijd elke helft in 6 puntjes. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en schep om met de helft van de olie. Bak in het midden van de oven in ca. 12 min. krokant en lichtbruin. Schep halverwege om.
Snijd ondertussen de cherrytomaten in kwarten en snipper de sjalot. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit, snijd de koriander fijn. Meng de tomaat met de sjalot, het limoenrasp en -sap tot een salsa. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Pureer de tuinerwten met de rest van de olijfolie in het bakje van de staafmixer. Roer de guacamolemix en de helft van de koriander erdoor. Breng op smaak met peper.
Schep de tomatensalsa over de tortillachips. Verdeel de mockamole en sour cream erover en bestrooi met de rest van de koriander.
Loaded nacho's met mockamole
Is het al borreltijd? Met deze loaded nacho's hoop je direct van wel.
null personen
11 kcal
20 min. bereiden
12 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de tortilla’s en snijd elke helft in 6 puntjes. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en schep om met de helft van de olie. Bak in het midden van de oven in ca. 12 min. krokant en lichtbruin. Schep halverwege om.
Snijd ondertussen de cherrytomaten in kwarten en snipper de sjalot. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit, snijd de koriander fijn. Meng de tomaat met de sjalot, het limoenrasp en -sap tot een salsa. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Pureer de tuinerwten met de rest van de olijfolie in het bakje van de staafmixer. Roer de guacamolemix en de helft van de koriander erdoor. Breng op smaak met peper.
Schep de tomatensalsa over de tortillachips. Verdeel de mockamole en sour cream erover en bestrooi met de rest van de koriander.
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 bieten tortillawraps
4 el milde olijfolie
250 g cherrytomaten
1 sjalot
1 limoen
15 g verse koriander
225 g diepvries tuinerwten
15 g guacamolekruiden
125 g sour cream
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer met bakje