Zoete-aardappel-hasselback
Zoete-aardappel-hasselback met Italiaanse kruiden, die zijn om door een (aardappel)ringetje te halen!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de blaadjes van de salie uit de Italiaanse kruidenmix fijn. Ris de blaadjes van de tijm, rozemarijn en oregano en snijd fijn. Snijd ook de knoflook fijn.
Doe het alternatief voor boter met de kruiden en knoflook in een steelpan en laat langzaam smelten. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Boen de aardappelen schoon. Leg 1 aardappel op een snijplank. Leg langs beide lange zijden een eetstokje of pollepel, plak eventueel vast met tape. Snijd de aardappel, haaks op de eetstokjes, in dunne plakjes. Zo zorg je ervoor dat je de aardappel niet helemaal doorsnijdt. Snijd zo ook de andere aardappelen.
Haal de hasselbacks uit de oven en bestrijk met de rest van de boter.
Leg de aardappelen op de met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze (ook tussen de plakjes) met de bakkwast met een laagje kruidenboter. Bak ze in ca. 45 min. gaar en krokant in de oven. Haal ze er na 15 min. uit en bestrijk met nog wat boter.
Haal de hasselbacks uit de oven en bestrijk met de rest van de boter.
Zoete-aardappel-hasselback
Zoete-aardappel-hasselback met Italiaanse kruiden, die zijn om door een (aardappel)ringetje te halen!
bijgerecht
null personen
280 kcal
10 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de blaadjes van de salie uit de Italiaanse kruidenmix fijn. Ris de blaadjes van de tijm, rozemarijn en oregano en snijd fijn. Snijd ook de knoflook fijn.
Doe het alternatief voor boter met de kruiden en knoflook in een steelpan en laat langzaam smelten. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Boen de aardappelen schoon. Leg 1 aardappel op een snijplank. Leg langs beide lange zijden een eetstokje of pollepel, plak eventueel vast met tape. Snijd de aardappel, haaks op de eetstokjes, in dunne plakjes. Zo zorg je ervoor dat je de aardappel niet helemaal doorsnijdt. Snijd zo ook de andere aardappelen.
Haal de hasselbacks uit de oven en bestrijk met de rest van de boter.
Leg de aardappelen op de met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze (ook tussen de plakjes) met de bakkwast met een laagje kruidenboter. Bak ze in ca. 45 min. gaar en krokant in de oven. Haal ze er na 15 min. uit en bestrijk met nog wat boter.
Haal de hasselbacks uit de oven en bestrijk met de rest van de boter.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
20 g Italiaanse kruidenmix
4 tenen knoflook
60 g Violife Vioblock ongezouten
4 zoete aardappelen
Dit heb je nodig
pollepels
bakplaat
bakpapier