Vegan spaghetti met gebakken tomaatjes
Romige spaghetti maar dan vegan? Probeer dit recept eens!
Aan de slag
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de tenen knoflook fijn en snipper de uien. Laat de kappertjes uitlekken.
Verhit de helft van de plantboter in een hapjespan en bak de uien en knoflook 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomaten en wat peper toe en bak 5 min. Voeg de kappertjes toe en bak 1 min. mee.
Giet de pasta af, maar vang 50 ml kookvocht (per 4 personen) op. Voeg de pasta, het kookvocht, de rest van de plantboter en de helft van de plantaardige kaas toe aan de tomaten. Roer door op middelhoog vuur, tot de spaghetti de romige saus een beetje heeft opgenomen.
Snijd het basilicum grof en meng door de pasta. Breng op smaak met peper en eventueel zout en bestrooi met de rest van de kaas.
Vegan spaghetti met gebakken tomaatjes
Romige spaghetti maar dan vegan? Probeer dit recept eens!
hoofdgerecht
null personen
475 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de tenen knoflook fijn en snipper de uien. Laat de kappertjes uitlekken.
Verhit de helft van de plantboter in een hapjespan en bak de uien en knoflook 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomaten en wat peper toe en bak 5 min. Voeg de kappertjes toe en bak 1 min. mee.
Giet de pasta af, maar vang 50 ml kookvocht (per 4 personen) op. Voeg de pasta, het kookvocht, de rest van de plantboter en de helft van de plantaardige kaas toe aan de tomaten. Roer door op middelhoog vuur, tot de spaghetti de romige saus een beetje heeft opgenomen.
Snijd het basilicum grof en meng door de pasta. Breng op smaak met peper en eventueel zout en bestrooi met de rest van de kaas.
combinatietip:
achtergrondinfo:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g glutenvrije spaghetti
2 tenen knoflook
2 middelgrote uien
100 g kappertjes
50 g Violife Vioblock ongezouten
500 g snoeptomaatjes
75 g plantaardige rasp Italiaanse stijl
15 g verse basilicum