Miniromanesco met granaatappelpitjes en sumak
Een groente-bijgerecht voor kerst dat weer eens wat anders is? Deze miniromanesco met granaatappelpitjes en sumak wil je dit jaar echt op tafel zetten.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de miniromanesco’s met blad en al in de lengte. Verdeel de helften over de bakplaat.
Meng de milde olijfolie met de helft van de sumak, peper en eventueel zout en besprenkel de miniromanesco’s ermee. Schep om en rooster ca. 15-20 min. (afhankelijk van de grootte van de romanesco’s) in het midden van de oven. Schep halverwege de baktijd om.
Neem uit de oven. Besprenkel de miniromanesco’s met de extra vierge olie en bestrooi met de granaatappelpitjes en de rest van de sumak
Miniromanesco met granaatappelpitjes en sumak
Een groente-bijgerecht voor kerst dat weer eens wat anders is? Deze miniromanesco met granaatappelpitjes en sumak wil je dit jaar echt op tafel zetten.
bijgerecht
null personen
180 kcal
5 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de miniromanesco’s met blad en al in de lengte. Verdeel de helften over de bakplaat.
Meng de milde olijfolie met de helft van de sumak, peper en eventueel zout en besprenkel de miniromanesco’s ermee. Schep om en rooster ca. 15-20 min. (afhankelijk van de grootte van de romanesco’s) in het midden van de oven. Schep halverwege de baktijd om.
Neem uit de oven. Besprenkel de miniromanesco’s met de extra vierge olie en bestrooi met de granaatappelpitjes en de rest van de sumak
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 mini-romanesco
2 el milde olijfolie
1 el sumak
2 el olijfolie extra vierge
50 g verse granaatappelpitjes
Dit heb je nodig
bakplaat: 39 x 24 x 2 cm