Gegrilde ananas met vanille-ijs en kletskoppencrumble
Het feest kan beginnen, want dit spektakelstuk is binnen. Gegrilde ananas, vanille-ijs en een crumble van kletskoppen zijn stuk voor stuk succesjes.
Aan de slag
Haal het vanille-ijs uit de vriezer. Giet de ananasschijven af, vang het vocht op in een kleine steelpan en voeg het kaneelstokje toe. Kook het ananasvocht 5 min. op hoog vuur tot ⅔ in.
Verhit de grillpan en gril de ananasschijven 2 min. tot er mooie grillstrepen op zijn ontstaan. Keer regelmatig.
Verkruimel de kletskoppen. Bestuif de kletskoppenkruimels met de goudspray en schep goed door.
Leg op elk bordje een ananasschijf en schep op elke schijf een bolletje ijs. Verdeel daarover een tweede ananasschijf. Verdeel de ananas-kaneelsiroop erover en bestrooi met de gouden kletskoppenkruimels.
Gegrilde ananas met vanille-ijs en kletskoppencrumble
Het feest kan beginnen, want dit spektakelstuk is binnen. Gegrilde ananas, vanille-ijs en een crumble van kletskoppen zijn stuk voor stuk succesjes.
nagerecht
null personen
260 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Haal het vanille-ijs uit de vriezer. Giet de ananasschijven af, vang het vocht op in een kleine steelpan en voeg het kaneelstokje toe. Kook het ananasvocht 5 min. op hoog vuur tot ⅔ in.
Verhit de grillpan en gril de ananasschijven 2 min. tot er mooie grillstrepen op zijn ontstaan. Keer regelmatig.
Verkruimel de kletskoppen. Bestuif de kletskoppenkruimels met de goudspray en schep goed door.
Leg op elk bordje een ananasschijf en schep op elke schijf een bolletje ijs. Verdeel daarover een tweede ananasschijf. Verdeel de ananas-kaneelsiroop erover en bestrooi met de gouden kletskoppenkruimels.
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 bollen vanille-ijs
8 schijfje ananasschijven op sap
1 kaneelstokje
60 g kletskoppen
1 flesje gold glitterspray
Dit heb je nodig
grillpan