Gegrilde ananas met vanille-ijs en kletskoppencrumble
bewaar
bewaar

Gegrilde ananas met vanille-ijs en kletskoppencrumble

Het feest kan beginnen, want dit spektakelstuk is binnen. Gegrilde ananas, vanille-ijs en een crumble van kletskoppen zijn stuk voor stuk succesjes.

15 min. bereiden

5 ingrediënten

Aan de slag

Haal het vanille-ijs uit de vriezer. Giet de ananasschijven af, vang het vocht op in een kleine steelpan en voeg het kaneelstokje toe. Kook het ananasvocht 5 min. op hoog vuur tot ⅔ in.

Verhit de grillpan en gril de ananasschijven 2 min. tot er mooie grillstrepen op zijn ontstaan. Keer regelmatig.

Verkruimel de kletskoppen. Bestuif de kletskoppenkruimels met de goudspray en schep goed door.

Leg op elk bordje een ananasschijf en schep op elke schijf een bolletje ijs. Verdeel daarover een tweede ananasschijf. Verdeel de ananas-kaneelsiroop erover en bestrooi met de gouden kletskoppenkruimels.

bereidingstipSnijd de overgebleven ananasschijven in blokjes en roer door yoghurt voor een heerlijk fris ontbijt.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gegrilde ananas met vanille-ijs en kletskoppencrumble

Het feest kan beginnen, want dit spektakelstuk is binnen. Gegrilde ananas, vanille-ijs en een crumble van kletskoppen zijn stuk voor stuk succesjes.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig