Vegan brownie met marshmallows van Judith van Bonusvegan
bewaar
bewaar

Vegan brownie met marshmallows van Judith van Bonusvegan

Brownies zijn een geliefd toetje, helemaal met marshmallows. Daar worden niet alleen de volwassenen, maar ook de kinderen blij van. Extra feest: zowel de brownies als marshmallows zijn vegan!

15 min. bereiden / 25 min. oventijd / 1 uur wachten

7 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Breek de chocolade in stukken en snijd de plantaardige boter in blokjes. Doe de chocolade en boter in een kom boven een pan met een laagje heet water. De kom mag het water niet raken (au bain-marie). Laat de chocolade voor ¾ smelten. Zet het vuur uit en laat 5 min. afkoelen.

Voeg de suiker, ei-vervanger en het zout toe en roer met een garde tot een glad mengsel. Spatel de bloem erdoor.

Schep het browniebeslag in de met bakpapier beklede bakvorm en strijk glad. Bak ca. 20-25 min. in het midden van de oven.

Haal de brownie uit de oven. Knip de vegan marshmallows in kwarten en verdeel over de warme brownie. Laat 1 uur afkoelen in de vorm. Snijd in 8 gelijke stukken en serveer.

bereidingstipJe kunt de brownie een dag van tevoren maken. Laat het dan eerst volledig afkoelen in de bakvorm en bewaar dan goed afgedekt op kamertemperatuur.
bewaartipBrownies over? Verpak ze in bakpapier en een hersluitbare bak en bewaar tot 1 maand in de vriezer.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Vegan brownie met marshmallows van Judith van Bonusvegan

Brownies zijn een geliefd toetje, helemaal met marshmallows. Daar worden niet alleen de volwassenen, maar ook de kinderen blij van. Extra feest: zowel de brownies als marshmallows zijn vegan!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig