Broccolistamppot met tonijn en ui
Zeg jij broccoli, dan zeggen wij stamppot. Die zag je niet aankomen? Nou, na vandaag wil je niks anders meer. Dat komt ook dankzij de frisse tonijn on top van de stamppot.
35 min. bereiden / 30 min. oventijd
8 ingrediënten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de uien in zo dun mogelijke ringen. Meng met de olie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Breng op smaak met peper en eventueel zout en rooster ca. 30 min. in het midden van de oven. Schep elke 10 min. om en zorg dat de ui goed verspreid over de bakplaat blijft liggen.
Schil ondertussen de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook ze in een grote pan in 20 min. gaar. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd in plakjes. Kook de broccoli de laatste 4 min. mee met de aardappelen.
Laat ondertussen de tonijn uitlekken. Snijd de bieslook fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Meng de tonijn met de bieslook, het citroenrasp en –sap. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Giet de aardappelen en de broccoli af, maar vang 100 ml kookvocht (per 4 personen) op. Doe terug in de pan en voeg het kookvocht en de melk toe. Stamp met een pureestamper tot een grove puree.
Haal de ui uit de oven. Verdeel de stamppot over de borden en verdeel de tonijn en ui erover.
Broccolistamppot met tonijn en ui
Zeg jij broccoli, dan zeggen wij stamppot. Die zag je niet aankomen? Nou, na vandaag wil je niks anders meer. Dat komt ook dankzij de frisse tonijn on top van de stamppot.
hoofdgerecht
null personen
35 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de uien in zo dun mogelijke ringen. Meng met de olie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Breng op smaak met peper en eventueel zout en rooster ca. 30 min. in het midden van de oven. Schep elke 10 min. om en zorg dat de ui goed verspreid over de bakplaat blijft liggen.
Schil ondertussen de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook ze in een grote pan in 20 min. gaar. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd in plakjes. Kook de broccoli de laatste 4 min. mee met de aardappelen.
Laat ondertussen de tonijn uitlekken. Snijd de bieslook fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Meng de tonijn met de bieslook, het citroenrasp en –sap. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Giet de aardappelen en de broccoli af, maar vang 100 ml kookvocht (per 4 personen) op. Doe terug in de pan en voeg het kookvocht en de melk toe. Stamp met een pureestamper tot een grove puree.
Haal de ui uit de oven. Verdeel de stamppot over de borden en verdeel de tonijn en ui erover.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 middelgrote uien
3 el milde olijfolie
1 kg iets kruimige aardappel
500 g broccoli
320 g tonijnstukken in zonnebloemolie
15 g verse bieslook
1 citroen
100 ml volle melk
Dit heb je nodig
bakpapier
pureestamper