Burrito’s met kikkererwtenspread en frisse komkommersalade
Voor wie elke dag wel burrito's kan eten: voeg deze burrito's met kikkererwtenspread en frisse komkommersalade meteen aan je lijstje toe.
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Laat staan tot gebruik. Doe ondertussen de kikkererwten in een vergiet en spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
Snipper de uien en rasp de knoflook. Doe de kikkererwten en ⅓ van de knoflook in een kom en prak grof met een vork. Breng op smaak met de paprikapoeder en peper.
Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de helft van de ui, de rest van de knoflook ca. 1 min. Voeg de tomatenblokjes toe en laat ca. 5 min op middelhoog vuur inkoken.
Snijd ondertussen de sla in dunne repen en leg een plak kaas in het midden van elke tortilla. Verdeel de kikkererwtenspread, de gebakken rijst en sla erover, maar houd de randen vrij. Vouw eerst de brede kant over de vulling en dan de zijkanten naar binnen en rol op als een burrito. Maak zo de rest van de burrito’s.
Verhit ¼ van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en leg de burrito’s met de vouwkant naar beneden in de pan. Bak ze in ca. 10 min. goudbruin en knapperig. Keer halverwege.
Snijd ondertussen de komkommer in dunne halve plakken en meng met de rest van de rode ui, de azijn en de rest van de olie tot een salade. Halveer de burrito’s en serveer met de salade.
Burrito’s met kikkererwtenspread en frisse komkommersalade
Voor wie elke dag wel burrito's kan eten: voeg deze burrito's met kikkererwtenspread en frisse komkommersalade meteen aan je lijstje toe.
hoofdgerecht
null personen
645 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Laat staan tot gebruik. Doe ondertussen de kikkererwten in een vergiet en spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
Snipper de uien en rasp de knoflook. Doe de kikkererwten en ⅓ van de knoflook in een kom en prak grof met een vork. Breng op smaak met de paprikapoeder en peper.
Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de helft van de ui, de rest van de knoflook ca. 1 min. Voeg de tomatenblokjes toe en laat ca. 5 min op middelhoog vuur inkoken.
Snijd ondertussen de sla in dunne repen en leg een plak kaas in het midden van elke tortilla. Verdeel de kikkererwtenspread, de gebakken rijst en sla erover, maar houd de randen vrij. Vouw eerst de brede kant over de vulling en dan de zijkanten naar binnen en rol op als een burrito. Maak zo de rest van de burrito’s.
Verhit ¼ van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en leg de burrito’s met de vouwkant naar beneden in de pan. Bak ze in ca. 10 min. goudbruin en knapperig. Keer halverwege.
Snijd ondertussen de komkommer in dunne halve plakken en meng met de rest van de rode ui, de azijn en de rest van de olie tot een salade. Halveer de burrito’s en serveer met de salade.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g zilvervliesrijst
400 g kikkererwten in blik
2 rode uien
2 tenen knoflook
1 el paprikapoeder
4 el milde olijfolie
400 g tomatenblokjes in blik
½ kropsla
4 plakken 30+ belegen kaas
4 volkoren tortillawraps
1 komkommer
2 el natuurazijn