Spinaziesoep met quesadilla’s
Groen, groener, groenst. Wat een prachtige kleur heeft deze spinaziesoep! Je maakt het feest compleet met een topping van eikruim en een snelle quesadilla. Dippen maar!
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de knoflook in dunne plakjes. Snijd de bleekselderij in boogjes van een ½ cm dik en snijd het blad van de stengels grof. Houd apart voor garnering. Verhit de olie in een soeppan of braadpan en fruit de ui, knoflook en bleekselderij 5 min. op middelhoog vuur.
Schil ondertussen de aardappelen en snijd in blokjes van ca. 1 cm. Voeg samen met de spinazie en het hete water toe, breng aan de kook en laat ca. 15 min. zachtjes koken. Roer regelmatig. Neem de pan van het vuur, voeg ⅜ van de zuivelspread toe en pureer de soep met de staafmixer helemaal glad en breng op smaak met peper en eventueel zout. Houd warm op laag vuur.
Kook ondertussen de eieren hard en prak fijn. Besmeer de helft van de wraps met de ¼ van de zuivelspread en bestrooi met de kaas en peper. Dek af met de andere wrap. Verhit een grote koekenpan zonder olie of boter en bak de quesadilla 5 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.
Meng de rest van de zuivelspread met het water. Verdeel de soep over kommen. Schep in elke kom 1 el zuivelspread en vorm met behulp van een theelepel een mooie swirl. Bestrooi met het eikruim en het blad van de bleekselderij. Snijd de quesadilla’s in 8 punten en serveer erbij.
Spinaziesoep met quesadilla’s
Groen, groener, groenst. Wat een prachtige kleur heeft deze spinaziesoep! Je maakt het feest compleet met een topping van eikruim en een snelle quesadilla. Dippen maar!
hoofdgerecht
null personen
480 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de knoflook in dunne plakjes. Snijd de bleekselderij in boogjes van een ½ cm dik en snijd het blad van de stengels grof. Houd apart voor garnering. Verhit de olie in een soeppan of braadpan en fruit de ui, knoflook en bleekselderij 5 min. op middelhoog vuur.
Schil ondertussen de aardappelen en snijd in blokjes van ca. 1 cm. Voeg samen met de spinazie en het hete water toe, breng aan de kook en laat ca. 15 min. zachtjes koken. Roer regelmatig. Neem de pan van het vuur, voeg ⅜ van de zuivelspread toe en pureer de soep met de staafmixer helemaal glad en breng op smaak met peper en eventueel zout. Houd warm op laag vuur.
Kook ondertussen de eieren hard en prak fijn. Besmeer de helft van de wraps met de ¼ van de zuivelspread en bestrooi met de kaas en peper. Dek af met de andere wrap. Verhit een grote koekenpan zonder olie of boter en bak de quesadilla 5 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.
Meng de rest van de zuivelspread met het water. Verdeel de soep over kommen. Schep in elke kom 1 el zuivelspread en vorm met behulp van een theelepel een mooie swirl. Bestrooi met het eikruim en het blad van de bleekselderij. Snijd de quesadilla’s in 8 punten en serveer erbij.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
4 stengels bleekselderij
4 el milde olijfolie
250 g iets kruimige aardappelen
400 g diepvries spinazie
600 ml heet water
200 g zuivelspread naturel
2 witte scharreleieren
2 volkoren tortillawraps
50 g geraspte 30+ kaas
1 el koud water
Dit heb je nodig
staafmixer