Lauwwarme rijstsalade met venkel, appel en abrikoos
De combi venkel + appel is heilig, maar voeg je daar nog gedroogde abrikozen aan toe, dan heb je helemaal een gouden trio te pakken. Perfect in deze lauwwarme rijstsalade.
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat staan tot gebruik.
Halveer ondertussen de venkel en snijd in flinterdunne reepjes. Boen de appel schoon en snijd samen met de abrikozen in dunne reepjes. Snijd de bleekselderij in boogjes van ca. een ½ cm en de radijs in halve plakjes. Snijd de selderij fijn.
Meng de olijfolie met de azijn door de rijst. Schep de venkel, bleekselderij, appel, radijs, selderij en abrikozen erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Lauwwarme rijstsalade met venkel, appel en abrikoos
De combi venkel + appel is heilig, maar voeg je daar nog gedroogde abrikozen aan toe, dan heb je helemaal een gouden trio te pakken. Perfect in deze lauwwarme rijstsalade.
null personen
370 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat staan tot gebruik.
Halveer ondertussen de venkel en snijd in flinterdunne reepjes. Boen de appel schoon en snijd samen met de abrikozen in dunne reepjes. Snijd de bleekselderij in boogjes van ca. een ½ cm en de radijs in halve plakjes. Snijd de selderij fijn.
Meng de olijfolie met de azijn door de rijst. Schep de venkel, bleekselderij, appel, radijs, selderij en abrikozen erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g zilvervliesrijst
1 venkel
1 Elstar appel
50 g gedroogde abrikozen
1 stengel bleekselderij
200 g radijsjes
10 g verse selderij
4 el milde olijfolie
2 el natuurazijn