Traybake met bloemkool, tempeh en volkoren pitabroodjes
bewaar
bewaar

Traybake met bloemkool, tempeh en volkoren pitabroodjes

Al het fijne van een traybake zit ook in dit gerecht: in 15 min. staat-ie al in de oven en deze traybake met bloemkool, tempeh en volkoren pitabroodjes is nog gezond, budgetvriendelijk en vegetarisch ook.

15 min. bereiden / 20 min. oventijd

13 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 220 °C.

Schil de winterpeen en snijd in plakken van ca. 1 cm. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en de ui in halve ringen.

Rasp de tempeh grof en snijd de knoflook fijn. Meng de tempeh met ⅔ van de knoflook, kerrie en de helft van de olie. Verdeel over de helft van een met bakpapier beklede bakplaat. Meng de winterpeen met de bloemkool, ui, paprikapoeder met de rest van de olie en verdeel naast de tempeh over de bakplaat. Bestrooi met peper en eventueel zout. Bak ca. 20 min. in de oven knapperig. Schep halverwege om.

Verwarm de laatste 5 min. van de baktijd de pitabroodjes op een rooster of bakplaat onder in de oven mee.

Rasp ondertussen de komkommer en meng met de yoghurt, de rest van de knoflook, de helft van de azijn en breng de tzatziki op smaak met peper. Besprenkel de rucola met de rest van de azijn. Serveer de groente en tempeh met de pitabroodjes, tzatziki en rucola.

bereidingstipMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Traybake met bloemkool, tempeh en volkoren pitabroodjes

Al het fijne van een traybake zit ook in dit gerecht: in 15 min. staat-ie al in de oven en deze traybake met bloemkool, tempeh en volkoren pitabroodjes is nog gezond, budgetvriendelijk en vegetarisch ook.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig