Cupcakes met botercrème
bewaar
bewaar

Cupcakes met botercrème

Met of zonder versiering, deze cupcakes zijn sowieso een feestje! Helemaal met de heerlijke smaak van de zachte botercrème.

15 min. bereiden / 20 min. oventijd / 2 uur 5 min. wachten

7 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm. Klop 60 g van de boter (per 6 stuks) met de suiker en vanillesuiker in 4 min. licht en luchtig met de mixer. Klop het ei erdoor en klop nog 3 min.

Verwarm de melk tot het lauwwarm is. Spatel het zelfrijzend bakmeel zo luchtig mogelijk door het beslag en voeg de melk toe. Verdeel het beslag over de muffinvorm. Bak de cupcakes in het midden van de oven in ca. 15-20 min. goudbruin en gaar. Haal uit de oven en laat 5 min. in de vorm op een rooster afkoelen. Laat ze vervolgens uit de vorm op het rooster minimaal 2 uur verder afkoelen.

Meng de rest van de boter met de poedersuiker en klop 6-8 min. met de mixer tot een egale en luchtige crème. Schep de botercrème in een spuitzak en verdeel in mooie toeven over de cakejes.

serveertipVersier de cupcakes met snoep, discodip of vers fruit.
variatietipMeng de botercrème met eetbare kleurstof (Cake Décor) voor een mooi effect.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Cupcakes met botercrème

Met of zonder versiering, deze cupcakes zijn sowieso een feestje! Helemaal met de heerlijke smaak van de zachte botercrème.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig