Cupcakes met chocoladepaaseitjes
Verstop voor je de cupcakes bakt een chocolade eitje in het beslag. Da's een leuke verrassing!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm.
Klop de helft van de boter met de suiker en vanillesuiker in 4 min. licht en luchtig met een handmixer. Klop de eieren er 1 voor 1 door. Voeg het volgende ei pas toe als het eerste helemaal is opgenomen. Klop nog 3 min. Verwarm de melk tot het lauwwarm is. Spatel het zelfrijzend bakmeel voorzichtig door het beslag en voeg de melk toe.
Verdeel ⅓ van het beslag over de muffinholtes. Druk in het midden van elke holte een paasei. Verdeel de rest van het beslag erover. Zorg ervoor dat je het paasei niet meer ziet. Bak ze in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 5 min. in de vorm op een rooster afkoelen. Laat ze vervolgens uit de vorm op het rooster minimaal 1 uur verder afkoelen.
Klop de rest van de boter met de handmixer in ca. 3 min. luchtig. Voeg de poedersuiker in delen toe en klop tot deze is opgenomen. Schep de crème in een spuitzak en spuit rozetten op de cupcakes. Bestrooi met de paashagel.
Cupcakes met chocoladepaaseitjes
Verstop voor je de cupcakes bakt een chocolade eitje in het beslag. Da's een leuke verrassing!
null porties
350 kcal
20 min. bereiden
60 min. wachten
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm.
Klop de helft van de boter met de suiker en vanillesuiker in 4 min. licht en luchtig met een handmixer. Klop de eieren er 1 voor 1 door. Voeg het volgende ei pas toe als het eerste helemaal is opgenomen. Klop nog 3 min. Verwarm de melk tot het lauwwarm is. Spatel het zelfrijzend bakmeel voorzichtig door het beslag en voeg de melk toe.
Verdeel ⅓ van het beslag over de muffinholtes. Druk in het midden van elke holte een paasei. Verdeel de rest van het beslag erover. Zorg ervoor dat je het paasei niet meer ziet. Bak ze in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 5 min. in de vorm op een rooster afkoelen. Laat ze vervolgens uit de vorm op het rooster minimaal 1 uur verder afkoelen.
Klop de rest van de boter met de handmixer in ca. 3 min. luchtig. Voeg de poedersuiker in delen toe en klop tot deze is opgenomen. Schep de crème in een spuitzak en spuit rozetten op de cupcakes. Bestrooi met de paashagel.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g ongezouten roomboter
75 g kristalsuiker
8 g vanillesuiker
2 middelgrote eieren
3 el halfvolle melk
125 g zelfrijzend bakmeel
12 Delicata paaseitjes praline mix
125 g poedersuiker
6 el paashagel XL
Dit heb je nodig
papieren muffinvormpjes
muffinvorm met 12 holtes (ingevet)
handmixer
spuitzak met kartelmondje