Aardappelkroketten maken
Vegetarisch bijgerecht dat je ook prima serveert naast een stuk vlees of vis? Deze aardappelkroketten natuurlijk. Makkelijk te maken en hartstikke lekker.
Aan de slag
Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken. Kook in ca. 20 min. gaar. Giet af, doe terug in de pan en laat ze 5 min. op laag vuur droogstomen.
Stamp de aardappels fijn met een pureestamper, er mogen geen stukjes meer in zitten. Splits ⅖ van de eieren, doe de dooiers bij de puree en bewaar de eiwitten. Meng de puree met de mosterd, boter, peper en het zout en meng goed. Verdeel de puree gelijkmatig in de (oven)schaal en laat 1 uur afkoelen in de koelkast.
Roer de puree los en verdeel in 25 porties van 20 g. Vorm met vochtige handen 25 kroketjes van ca. 3 cm lang.
Klop de resterende eieren met het overgebleven eiwit los in een diep bord. Doe de bloem in een tweede diep bord en meng het paneermeel en panko in een derde diep bord.
Wentel de kroketten voorzichtig achtereenvolgend door de bloem, het ei en het paneermeelmengsel. Zorg ervoor dat ze aan alle kanten goed bedekt zijn Leg ze op een snijplank of schaal en laat 1 uur rusten in de koelkast.
Verhit de olie in een frituurpan of ruime pan tot 180 °C. Controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer. Bak de kroketten in 5 delen goudgeel.
Aardappelkroketten maken
Vegetarisch bijgerecht dat je ook prima serveert naast een stuk vlees of vis? Deze aardappelkroketten natuurlijk. Makkelijk te maken en hartstikke lekker.
bijgerecht
null porties
95 kcal
45 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken. Kook in ca. 20 min. gaar. Giet af, doe terug in de pan en laat ze 5 min. op laag vuur droogstomen.
Stamp de aardappels fijn met een pureestamper, er mogen geen stukjes meer in zitten. Splits ⅖ van de eieren, doe de dooiers bij de puree en bewaar de eiwitten. Meng de puree met de mosterd, boter, peper en het zout en meng goed. Verdeel de puree gelijkmatig in de (oven)schaal en laat 1 uur afkoelen in de koelkast.
Roer de puree los en verdeel in 25 porties van 20 g. Vorm met vochtige handen 25 kroketjes van ca. 3 cm lang.
Klop de resterende eieren met het overgebleven eiwit los in een diep bord. Doe de bloem in een tweede diep bord en meng het paneermeel en panko in een derde diep bord.
Wentel de kroketten voorzichtig achtereenvolgend door de bloem, het ei en het paneermeelmengsel. Zorg ervoor dat ze aan alle kanten goed bedekt zijn Leg ze op een snijplank of schaal en laat 1 uur rusten in de koelkast.
Verhit de olie in een frituurpan of ruime pan tot 180 °C. Controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer. Bak de kroketten in 5 delen goudgeel.
combinatietip:
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g kruimige aardappelen
5 eieren
2 tl grove mosterd
25 g ongezouten roomboter
½ tl zout
50 g tarwebloem
80 g paneermeel
80 g panko
1 l arachideolie
Dit heb je nodig
pureestamper
lage ovenschaal (20 x 30 cm)
keukenthermometer
frituurpan of ruime pan