Halloweentaart
Griezelen in de keuken? Maak dan deze halloweentaart.
Aan de slag
Zorg ervoor dat de roomboter op kamertemperatuur is. Breek 350 g chocolade in stukken, en doe met 100 g boter en ¼ tl zout in een kom. Breng de slagroom aan de kook en schenk over de chocolade en boter. Laat 3 min. staan en roer door met een garde. Roer de poedersuiker erdoor. Zet de staafmixer erin en mix helemaal glad. Dek af met vershoudfolie, zorg ervoor dat de folie direct op het glazuur ligt. Laat 3 uur, op kamertemperatuur, staan.
Verwarm ondertussen de oven voor op 175 °C. Bekleed de bodems van de springvormen met bakpapier. Breek de rest van de chocolade in stukken en doe in een kom. Breng de melk aan de kook en schenk over de chocolade. Laat 2 min. staan en roer door met een garde.
Zeef het bakmeel met het amandelmeel, de cacaopoeder en bakpoeder boven een kom. Klop 150 g boter met de basterdsuiker met een (hand)mixer in ca. 6 min. licht en luchtig. Voeg 1 voor 1 de eieren toe, klop na elk ei goed door.
Spatel met een pannenlikker het meelmengsel erdoor. Schenk de chocolademelk er in 3 delen bij, spatel na elk deel met de pannenlikker.
Verdeel het beslag over de springvormen en bak in ca. 35-40 min. gaar in de oven. Steek een satéprikker in het midden van de cakes. Als deze er schoon en droog uitkomt, zijn de cakes gaar. Laat de cakes 15 min. afkoelen in de vorm, op een rek. Haal ze uit de vorm en laat ze in 45 min. afkoelen tot kamertemperatuur.
Smelt ondertussen de rest van de boter in een steelpan. Meng met een garde de rest van de cacao, rest van het zout, kristalsuiker, tarwebloem en maizena door elkaar. Roer met een lepel de gesmolten boter erdoor.
Verkruimel het deeg over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar. Schep tussendoor 2 keer los en door, zodat de grote brokken stuk gaan en kruim worden (crumble). Haal uit de oven en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Maak van de kandijkoekjes grafstenen door er met de decoratiestiften in een contrasterende kleur jaargetallen op te schrijven. Teken ook een lijn langs de rand van de koekjes.
Smeer een lik (1 el) van het glazuur in het midden van een bord of cakestandaard en leg daarop 1 van de cakes, zodat deze niet gaat schuiven. Besmeer de cake met ⅓ van het glazuur, dek af met de tweede cake. Besmeer de boven en zijkanten met de rest van het glazuur.
Bestrooi de bovenkant van de taart met ⅔ van het crumble. Verdeel de rest van de crumble langs de rand van de taart. Steek de grafstenen in de taart.
Halloweentaart
Griezelen in de keuken? Maak dan deze halloweentaart.
null personen
795 kcal
60 min. bereiden
120 min. wachten
60 min. oventijd
Aan de slag
Zorg ervoor dat de roomboter op kamertemperatuur is. Breek 350 g chocolade in stukken, en doe met 100 g boter en ¼ tl zout in een kom. Breng de slagroom aan de kook en schenk over de chocolade en boter. Laat 3 min. staan en roer door met een garde. Roer de poedersuiker erdoor. Zet de staafmixer erin en mix helemaal glad. Dek af met vershoudfolie, zorg ervoor dat de folie direct op het glazuur ligt. Laat 3 uur, op kamertemperatuur, staan.
Verwarm ondertussen de oven voor op 175 °C. Bekleed de bodems van de springvormen met bakpapier. Breek de rest van de chocolade in stukken en doe in een kom. Breng de melk aan de kook en schenk over de chocolade. Laat 2 min. staan en roer door met een garde.
Zeef het bakmeel met het amandelmeel, de cacaopoeder en bakpoeder boven een kom. Klop 150 g boter met de basterdsuiker met een (hand)mixer in ca. 6 min. licht en luchtig. Voeg 1 voor 1 de eieren toe, klop na elk ei goed door.
Spatel met een pannenlikker het meelmengsel erdoor. Schenk de chocolademelk er in 3 delen bij, spatel na elk deel met de pannenlikker.
Verdeel het beslag over de springvormen en bak in ca. 35-40 min. gaar in de oven. Steek een satéprikker in het midden van de cakes. Als deze er schoon en droog uitkomt, zijn de cakes gaar. Laat de cakes 15 min. afkoelen in de vorm, op een rek. Haal ze uit de vorm en laat ze in 45 min. afkoelen tot kamertemperatuur.
Smelt ondertussen de rest van de boter in een steelpan. Meng met een garde de rest van de cacao, rest van het zout, kristalsuiker, tarwebloem en maizena door elkaar. Roer met een lepel de gesmolten boter erdoor.
Verkruimel het deeg over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar. Schep tussendoor 2 keer los en door, zodat de grote brokken stuk gaan en kruim worden (crumble). Haal uit de oven en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Maak van de kandijkoekjes grafstenen door er met de decoratiestiften in een contrasterende kleur jaargetallen op te schrijven. Teken ook een lijn langs de rand van de koekjes.
Smeer een lik (1 el) van het glazuur in het midden van een bord of cakestandaard en leg daarop 1 van de cakes, zodat deze niet gaat schuiven. Besmeer de cake met ⅓ van het glazuur, dek af met de tweede cake. Besmeer de boven en zijkanten met de rest van het glazuur.
Bestrooi de bovenkant van de taart met ⅔ van het crumble. Verdeel de rest van de crumble langs de rand van de taart. Steek de grafstenen in de taart.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
325 g ongezouten roomboter
550 g pure chocolade 70%
1 tl zout
250 ml verse slagroom
150 g poedersuiker
340 ml volle melk
80 g zelfrijzend bakmeel
175 g amandelmeel
115 g cacaopoeder
½ tl bakpoeder
250 g lichtbruine basterdsuiker
3 grote eieren
100 g fijne kristalsuiker
100 g tarwebloem
1 tl maizena
50 g kandijkoekjes in chocolade
1 Dr. Oetker decoratiestiften choco & karamel
Dit heb je nodig
staafmixer
vershoudfolie
bakpapier
springvorm 24 cm (ingevet, AH Spaaractie)
pannenlikker
sateprikker