Halloween pompoencake
Griezelig lekker, deze halloween pompoencake.
Aan de slag
Kook de pompoen in een klein laagje water op laag vuur in 15 min. gaar. Pureer met de staafmixer glad, doe in een kom en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Laat iets afkoelen en hak grof. Verwarm de oven voor op 170 C.
Vet de cakevorm in met wat olie, bekleed met bakpapier en bestrijk opnieuw met olie. Voeg de basterdsuiker, olie en eieren toe aan de pompoenpuree en pureer met de staafmixer glad. Zeef het amandelmeel, de bloem, bakpoeder, speculaaskruiden en het zout erboven. Voeg de walnoten en bakgember toe en spatel alles zo luchtig mogelijk door. Schep het beslag in de cakevorm en bak de cake in het midden van de oven in ca. 1 uur gaar. Controleer met de satéprikker of de cake gaar is: steek de prikker in het midden van de cake, als hij er schoon en droog uit komt is de cake gaar. Laat 2 uur afkoelen op een rooster.
Bestuif het werkblad met de helft van de poedersuiker. Rol het fondant met de deegroller uit tot een plak van ca. 2 mm dik en snijd er 5 spookjes uit. Teken hier met de choco-decoratiestift oogjes en mondjes op. Meng de rest van de poedersuiker met een het water tot glazuur. Bestrijk de achterkant van de spookjes met de bakkwast licht met het glazuur en plak de spookjes op de afgekoelde cake.
Halloween pompoencake
Griezelig lekker, deze halloween pompoencake.
null personen
450 kcal
25 min. bereiden
120 min. wachten
60 min. oventijd
Aan de slag
Kook de pompoen in een klein laagje water op laag vuur in 15 min. gaar. Pureer met de staafmixer glad, doe in een kom en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Laat iets afkoelen en hak grof. Verwarm de oven voor op 170 C.
Vet de cakevorm in met wat olie, bekleed met bakpapier en bestrijk opnieuw met olie. Voeg de basterdsuiker, olie en eieren toe aan de pompoenpuree en pureer met de staafmixer glad. Zeef het amandelmeel, de bloem, bakpoeder, speculaaskruiden en het zout erboven. Voeg de walnoten en bakgember toe en spatel alles zo luchtig mogelijk door. Schep het beslag in de cakevorm en bak de cake in het midden van de oven in ca. 1 uur gaar. Controleer met de satéprikker of de cake gaar is: steek de prikker in het midden van de cake, als hij er schoon en droog uit komt is de cake gaar. Laat 2 uur afkoelen op een rooster.
Bestuif het werkblad met de helft van de poedersuiker. Rol het fondant met de deegroller uit tot een plak van ca. 2 mm dik en snijd er 5 spookjes uit. Teken hier met de choco-decoratiestift oogjes en mondjes op. Meng de rest van de poedersuiker met een het water tot glazuur. Bestrijk de achterkant van de spookjes met de bakkwast licht met het glazuur en plak de spookjes op de afgekoelde cake.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g koelverse pompoenstukjes
75 g walnoten
150 g donkere basterdsuiker
170 ml zonnebloemolie
3 middelgrote eieren
100 g amandelmeel
150 g bloem
2 tl bakpoeder
2 el speculaaskruiden
¼ tl zout
2 el bakgember
2 el poedersuiker
100 g witte rolfondant
1 pakje Dr. Oetker decoratiestiften choco & karamel
½ el water
Dit heb je nodig
staafmixer
cakevorm (1.5 liter)
bakpapier
zeef
sateprikker
deegroller
bakkwastje