Baked feta pasta wintergroente
Die viral baked feta pasta van afgelopen jaar? Die maak je nu ook in een comfort food winterse variant.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Verdeel de feta (in het midden), de roerbakgroente (eromheen) en de ongepelde tenen knoflook over een met bakpapier bekleedde bakplaat. Besprenkel met de olijfolie en bestrooi met de tijm, chilivlokken en eventueel zout. Bak ca. 15-18 min. in de oven.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar wat kookvocht.
Neem de bakplaat uit de oven. Knijp de knoflook uit de schilletjes en prak samen met de gebakken feta met een vork fijn. Meng met de pasta en 150-200 ml kookvocht (per 4 personen). Verdeel over borden en bestrooi met de pijnboompitten.
Baked feta pasta wintergroente
Instructievideo - 00:44 min.
Baked feta pasta wintergroente
Die viral baked feta pasta van afgelopen jaar? Die maak je nu ook in een comfort food winterse variant.
hoofdgerecht
null personen
580 kcal
5 min. bereiden
18 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Verdeel de feta (in het midden), de roerbakgroente (eromheen) en de ongepelde tenen knoflook over een met bakpapier bekleedde bakplaat. Besprenkel met de olijfolie en bestrooi met de tijm, chilivlokken en eventueel zout. Bak ca. 15-18 min. in de oven.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar wat kookvocht.
Neem de bakplaat uit de oven. Knijp de knoflook uit de schilletjes en prak samen met de gebakken feta met een vork fijn. Meng met de pasta en 150-200 ml kookvocht (per 4 personen). Verdeel over borden en bestrooi met de pijnboompitten.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
800 g koelvers luxe roerbak Hollands
200 g feta 43+
2 knoflook
1 el milde olijfolie
1 el gedroogde tijm
1 el chilivlokken
300 g penne
40 g geroosterde pijnboompitten
Dit heb je nodig
bakpapier