Bladerdeeghapjes met blauwekaas- en stoofpeervulling
bewaar
bewaar

Bladerdeeghapjes met blauwekaas- en stoofpeervulling

Zelfgemaakte bladerdeeghapjes met blauwe kaas en stoofpoortjes is een match made in heaven. Een leuke toevoeging op je kaasplank en de overgebleven peertjes roer je de volgende ochtend door je yoghurt.

5 min. bereiden / 17 min. oventijd

2 ingrediënten

Aan de slag

Giet de stoofperen af, bewaar het vocht. Snijd de peren in blokjes van ca. een ½ cm.

Maak 6 bladerdeegbakjes t/m stap 2 van het basisrecept. Verwijder papier en blindbakvulling. Laat de oven aan staan. Verdeel de roquefort over de bakjes. Bak de bakjes nog 5 min. in het midden van de oven.

Haal de bakjes uit de oven en laat 5 min. afkoelen in de muffinvorm. Kook ondertussen het vocht van de peren 5 min. in een steelpan op middelhoog vuur in tot een siroop. Verdeel de peren over de bakjes. Giet de siroop met een theelepel zigzaggend in dunne strepen over de bladerdeeghapjes.

bereidingstipDe instructies voor de bakjes vind je in het basisrecept bladerdeegbakjes.
bewaartip De rest van de stoofpeertjes is de volgende dag lekker in de yoghurt of als bijgerecht bij de avondmaaltijd.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Bladerdeeghapjes met blauwekaas- en stoofpeervulling

Zelfgemaakte bladerdeeghapjes met blauwe kaas en stoofpoortjes is een match made in heaven. Een leuke toevoeging op je kaasplank en de overgebleven peertjes roer je de volgende ochtend door je yoghurt.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig