Bladerdeeghapjes met blauwekaas- en stoofpeervulling
Zelfgemaakte bladerdeeghapjes met blauwe kaas en stoofpoortjes is een match made in heaven. Een leuke toevoeging op je kaasplank en de overgebleven peertjes roer je de volgende ochtend door je yoghurt.
Aan de slag
Giet de stoofperen af, bewaar het vocht. Snijd de peren in blokjes van ca. een ½ cm.
Maak 6 bladerdeegbakjes t/m stap 2 van het basisrecept. Verwijder papier en blindbakvulling. Laat de oven aan staan. Verdeel de roquefort over de bakjes. Bak de bakjes nog 5 min. in het midden van de oven.
Haal de bakjes uit de oven en laat 5 min. afkoelen in de muffinvorm. Kook ondertussen het vocht van de peren 5 min. in een steelpan op middelhoog vuur in tot een siroop. Verdeel de peren over de bakjes. Giet de siroop met een theelepel zigzaggend in dunne strepen over de bladerdeeghapjes.
Bladerdeeghapjes met blauwekaas- en stoofpeervulling
Zelfgemaakte bladerdeeghapjes met blauwe kaas en stoofpoortjes is een match made in heaven. Een leuke toevoeging op je kaasplank en de overgebleven peertjes roer je de volgende ochtend door je yoghurt.
null porties
195 kcal
5 min. bereiden
17 min. oventijd
Aan de slag
Giet de stoofperen af, bewaar het vocht. Snijd de peren in blokjes van ca. een ½ cm.
Maak 6 bladerdeegbakjes t/m stap 2 van het basisrecept. Verwijder papier en blindbakvulling. Laat de oven aan staan. Verdeel de roquefort over de bakjes. Bak de bakjes nog 5 min. in het midden van de oven.
Haal de bakjes uit de oven en laat 5 min. afkoelen in de muffinvorm. Kook ondertussen het vocht van de peren 5 min. in een steelpan op middelhoog vuur in tot een siroop. Verdeel de peren over de bakjes. Giet de siroop met een theelepel zigzaggend in dunne strepen over de bladerdeeghapjes.
bereidingstip:
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
125 g koelverse stoofpeertjes
140 g Roquefort 52+ blauwaderkaas