Roodfruit crumble
bewaar
bewaar

Roodfruit crumble

Fan van appelcrumble? Probeer dan eens deze frisse rood fruitcrumble met zomerfruit en clotted cream.

15 min. bereiden / 25 min. oventijd

10 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het zomerfruit ontdooien, doe het in een vergiet en laat staan tot gebruik. Zorg dat de roomboter goed koud is.

Snijd de boter in blokjes van ca. 1 cm en bewaar in de koelkast. Doe de rietsuiker, 200 g bloem (per 4 personen), zout en amandelschaafsel in kom en meng goed. Doe de boter erbij. Knijp met je vingertoppen in de boter tot alles goed is gemengd tot een grof kruim.

Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Doe het fruit, de rest van de bloem, de kristalsuiker en het citroenrasp in de ovenschaal, meng goed. Verdeel de crumble erover en bestrooi met de havervlokken. Bak de crumble in ca. 20-25 min. gaar en krokant in de oven.

Serveer de crumble warm, met de clotted cream.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Roodfruit crumble

Fan van appelcrumble? Probeer dan eens deze frisse rood fruitcrumble met zomerfruit en clotted cream.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig