Stoofperen-crumble
bewaar
bewaar

Stoofperen-crumble

Warme stoofperen, kruimeldeeg en een bol ijs. Deze stoofperen-crumble is het perfecte dessert voor de koudere dagen.

20 min. bereiden / 20 min. oventijd

10 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Zorg ervoor dat de boter goed koud is. Giet de stoofperen af, bewaar het vocht. Snijd de stoofperen in blokjes van 3 cm en doe in de ovenschaal. Kook het stoofpeervocht in een steelpan op middelhoog vuur in 15 min. in tot een siroop.

Doe ondertussen de suiker, bloem, het amandelschaafsel, amandelmeel en de havermout in een kom. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil boven de kom en pers de helft van de vrucht erboven uit. Breng op smaak met het zout en meng goed.

Snijd de koude boter in kleine stukjes en meng met je vingertoppen door het suiker-bloemmengsel tot het op een grof kruim lijkt.

Verdeel het kruimeldeeg over de stoofperen en bak in ca. 20 min. lichtbruin en gaar.

Haal uit de oven en serveer met een bol vanille-ijs. Besprenkel met wat van de stoofperensiroop.

variatietipOok lekker met lobbig geklopte, ongezoete slagroom in plaats van het ijs.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Stoofperen-crumble

Warme stoofperen, kruimeldeeg en een bol ijs. Deze stoofperen-crumble is het perfecte dessert voor de koudere dagen.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig