Reibekuchen
Misschien ken je ze wel van de Duitse kerstmarkt: Reibekuchen. Deze Duitse aardappelpannenkoekjes worden traditioneel met appelcompote gegeten.
Aan de slag
Schil de aardappelen en rasp ze met een fijne rasp. Doe de aardappelen in een schone theedoek en knijp het vocht eruit.
Rasp de ui op een grove rasp en doe samen met de aardappel, eieren en havermout in een ruime kom. Breng op smaak met peper en zout en meng goed.
Verhit 2 el ghee in een ruime koekenpan op middelhoog vuur en schep 3 à 4 hoopjes van 1 volle el in de pan. Druk iets plat en bak in ca. 8 min. lichtbruin en krokant. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de rest van het beslag.
Reibekuchen
Misschien ken je ze wel van de Duitse kerstmarkt: Reibekuchen. Deze Duitse aardappelpannenkoekjes worden traditioneel met appelcompote gegeten.
bijgerecht
null personen
370 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en rasp ze met een fijne rasp. Doe de aardappelen in een schone theedoek en knijp het vocht eruit.
Rasp de ui op een grove rasp en doe samen met de aardappel, eieren en havermout in een ruime kom. Breng op smaak met peper en zout en meng goed.
Verhit 2 el ghee in een ruime koekenpan op middelhoog vuur en schep 3 à 4 hoopjes van 1 volle el in de pan. Druk iets plat en bak in ca. 8 min. lichtbruin en krokant. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de rest van het beslag.
combinatietip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg iets kruimige aardappel
1 ui
2 eieren
2 el fijne havermout
60 g ghee
Dit heb je nodig
schone theedoek
rasp