Diamanthaas met bierjus, gebakken snijbonen en aardappel
AGV'tje met een 'biertje'? Ga voor diamanthaas met bierjus, gebakken snijbonen en aardappel.
Aan de slag
Laat de diamanthaas in de verpakking in ca. 30 min. op kamertemperatuur komen. Snijd de uien in halve ringen. Snijd de salie uit het bakje Italiaanse kruiden fijn. Bind de tijm en rozemarijn uit de kruidenmix vast met keukentouw (de oregano wordt niet gebruikt).
Verhit 30 g boter (per 4 personen) in een steelpan en bak de ui en de salie met eventueel zout in 10 min. op laag vuur zacht en zoet, roer regelmatig. Blus af met het bier en de fond. Voeg de bijeengebonden kruiden toe. Breng aan de kook en laat de saus inkoken tot de helft.
Verwarm ondertussen de oven voor op 175 °C. Verhit de 1 el olie (per 4 personen) met 20 g roomboter (per 4 personen) in een grote koekenpan op hoog vuur en bak de helft van de aardappelschijfjes in ca. 8 min. lichtbruin en knapperig. Schep op een met bakpapier beklede bakplaat. Herhaal met de rest van de aardappelen. Breng op smaak met peper en eventueel zout en houd warm in de oven.
Verhit 1 el olie (per 4 personen) in een koekenpan op hoog vuur en bak de diamanthaas rondom 4 min. Voeg de rest van de boter toe aan de pan en draai het vuur uit. Wentel de diamanthaas nog 1 min. door de boter.
Leg het vlees op een bord en laat losjes afgedekt met aluminiumfolie 10 min. rusten.
Maak ondertussen de snijbonen schoon en snijd ze in de breedte door. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de snijbonen 7 min. op middelhoog vuur, schep af en toe om. Schenk het water erbij en bak nog 2 min. tot het water is verdampt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de diamanthaas in dunne plakjes en verdeel over de borden. Verdeel de aardappelschijfjes en snijbonen over de borden. Verwijder de kruiden uit de bierjus en schep de jus over het vlees. Serveer met de mayonaise.
Diamanthaas met bierjus, gebakken snijbonen en aardappel
AGV'tje met een 'biertje'? Ga voor diamanthaas met bierjus, gebakken snijbonen en aardappel.
hoofdgerecht
null personen
1125 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Laat de diamanthaas in de verpakking in ca. 30 min. op kamertemperatuur komen. Snijd de uien in halve ringen. Snijd de salie uit het bakje Italiaanse kruiden fijn. Bind de tijm en rozemarijn uit de kruidenmix vast met keukentouw (de oregano wordt niet gebruikt).
Verhit 30 g boter (per 4 personen) in een steelpan en bak de ui en de salie met eventueel zout in 10 min. op laag vuur zacht en zoet, roer regelmatig. Blus af met het bier en de fond. Voeg de bijeengebonden kruiden toe. Breng aan de kook en laat de saus inkoken tot de helft.
Verwarm ondertussen de oven voor op 175 °C. Verhit de 1 el olie (per 4 personen) met 20 g roomboter (per 4 personen) in een grote koekenpan op hoog vuur en bak de helft van de aardappelschijfjes in ca. 8 min. lichtbruin en knapperig. Schep op een met bakpapier beklede bakplaat. Herhaal met de rest van de aardappelen. Breng op smaak met peper en eventueel zout en houd warm in de oven.
Verhit 1 el olie (per 4 personen) in een koekenpan op hoog vuur en bak de diamanthaas rondom 4 min. Voeg de rest van de boter toe aan de pan en draai het vuur uit. Wentel de diamanthaas nog 1 min. door de boter.
Leg het vlees op een bord en laat losjes afgedekt met aluminiumfolie 10 min. rusten.
Maak ondertussen de snijbonen schoon en snijd ze in de breedte door. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de snijbonen 7 min. op middelhoog vuur, schep af en toe om. Schenk het water erbij en bak nog 2 min. tot het water is verdampt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de diamanthaas in dunne plakjes en verdeel over de borden. Verdeel de aardappelschijfjes en snijbonen over de borden. Verwijder de kruiden uit de bierjus en schep de jus over het vlees. Serveer met de mayonaise.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g diamanthaas
4 uien
20 g verse Italiaanse kruidenmix
100 g ongezouten roomboter
330 ml Hoegaarden witbier
380 ml vleesfond
8 el milde olijfolie
1¼ kg aardappelschijfjes
400 g snijbonen
100 ml kraanwater
8 el mayonaise
Dit heb je nodig
keukentouw
bakpapier
aluminiumfolie