Kip kerrie salade
Ren in je lunchpauze vliegensvlug naar de keuken voor een broodje met deze zelfgemaakte kip kerrie salade.
Aan de slag
Snijd de kipdijfilet in stukken van ca. 3 cm en doe met het bouillonblokje en het water in een steelpan. Breng het water aan de kook en laat de kip in ca. 20 min. garen op laag vuur.
Snijd ondertussen de bosui en de bieslook fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Roer de mayonaise, zure room, kerriepoeder, chilipoeder, het citroenrasp en -sap tot een dressing. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes.
Giet de kip af en trek met 2 vorken het vlees in stukjes. Meng de kip met de appel en de dressing en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kip kerrie salade
Ren in je lunchpauze vliegensvlug naar de keuken voor een broodje met deze zelfgemaakte kip kerrie salade.
null personen
335 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de kipdijfilet in stukken van ca. 3 cm en doe met het bouillonblokje en het water in een steelpan. Breng het water aan de kook en laat de kip in ca. 20 min. garen op laag vuur.
Snijd ondertussen de bosui en de bieslook fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Roer de mayonaise, zure room, kerriepoeder, chilipoeder, het citroenrasp en -sap tot een dressing. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes.
Giet de kip af en trek met 2 vorken het vlees in stukjes. Meng de kip met de appel en de dressing en breng op smaak met peper en eventueel zout.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
365 g kipdijfilet
1 kippenbouillonblokje
500 ml kraanwater
1 bosui
10 g verse bieslook
1 citroen
5 el mayonaise
50 g zure room
2 tl kerriepoeder
½ tl chilipoeder
½ jonagold appel