Vegan cheesecake
Van deze vegan cheesecake met kokosmelk, vegan roomkaas, passievrucht en mango loopt het water je in de mond.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
Smelt de kokosolie in een steelpan. Maal ondertussen de koekjes fijn in de keukenmachine of doe ze in een plastic zak en rol fijn met de deegroller. Doe het koekkruim in een kom en roer de kokosolie erdoor. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem van de vorm en druk stevig aan.
Klop de veganistische roomkaas in ca. 1 min. los met een handmixer. Voeg de kokosmelk, 100 g basterdsuiker en het zout toe en mix nog 1 min. Zeef de maizena boven de kom en voeg het vanille-extract toe. Klop door tot het goed is gemengd. Schenk de vulling op de bodem en bak de taart in ca. 45 min. in het midden van de oven gaar.
Doe ondertussen de mango- en passievruchtblokjes met de rest van de basterdsuiker in een steelpan. Boen de limoenen schoon, rasp de groene schil en pers de vruchten uit. Voeg het limoensap toe aan het fruit. Breng het fruit aan de kook en laat 20 min. koken op laag vuur.
Pureer het fruit glad met de staafmixer. Roer het limoenrasp erdoor, doe over in een kom en laat (minimaal 1 uur) afkoelen in de koelkast.
Haal ondertussen de taart uit de oven en laat 15 min. op kamertemperatuur afkoelen. Zet de taart dan minimaal 2 uur in de koelkast.
Verwijder de rand van de springvorm en zet de taart op een bord. Bestrijk de bovenkant met het mango-passievruchtmengsel en laat het iets van de randen druipen. Je houdt wat saus over.
Vegan cheesecake
Van deze vegan cheesecake met kokosmelk, vegan roomkaas, passievrucht en mango loopt het water je in de mond.
nagerecht
null porties
335 kcal
35 min. bereiden
180 min. wachten
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
Smelt de kokosolie in een steelpan. Maal ondertussen de koekjes fijn in de keukenmachine of doe ze in een plastic zak en rol fijn met de deegroller. Doe het koekkruim in een kom en roer de kokosolie erdoor. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem van de vorm en druk stevig aan.
Klop de veganistische roomkaas in ca. 1 min. los met een handmixer. Voeg de kokosmelk, 100 g basterdsuiker en het zout toe en mix nog 1 min. Zeef de maizena boven de kom en voeg het vanille-extract toe. Klop door tot het goed is gemengd. Schenk de vulling op de bodem en bak de taart in ca. 45 min. in het midden van de oven gaar.
Doe ondertussen de mango- en passievruchtblokjes met de rest van de basterdsuiker in een steelpan. Boen de limoenen schoon, rasp de groene schil en pers de vruchten uit. Voeg het limoensap toe aan het fruit. Breng het fruit aan de kook en laat 20 min. koken op laag vuur.
Pureer het fruit glad met de staafmixer. Roer het limoenrasp erdoor, doe over in een kom en laat (minimaal 1 uur) afkoelen in de koelkast.
Haal ondertussen de taart uit de oven en laat 15 min. op kamertemperatuur afkoelen. Zet de taart dan minimaal 2 uur in de koelkast.
Verwijder de rand van de springvorm en zet de taart op een bord. Bestrijk de bovenkant met het mango-passievruchtmengsel en laat het iets van de randen druipen. Je houdt wat saus over.
bewaartip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
75 g kokosolie
200 g volkoren digestive biscuits
200 g Violife creamy original
200 g kokosmelk
175 g witte basterdsuiker
½ tl zout
1 el maizena
2 tl vanille-extract
150 g diepvries mangostukjes
150 g diepvries passievruchtblokjes
2 limoenen
Dit heb je nodig
springvorm (Ø 18 cm, ingevet)
bakpapier
deegroller
keukenmachine
Staafmixer