Norisandwich
We pasten de tortillahack toe op deze norisandwich en dat hadden we al veel eerder moeten doen. Lekker!
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd ondertussen de bosui fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de bosui 1 min. op middelhoog vuur. Klop de eieren los met de sojasaus, wat peper en eventueel zout. Schenk het eimengsel over de bosui, roer door en verdeel gelijkmatig over de pan. Doe de deksel op de pan en laat 8 min. op laag vuur garen.
Schil ondertussen de komkommer en winterpeen in dunne linten. Doe in aparte bakjes en meng door beide 1 el rijstazijn. Snijd de radijs in plakken. Hak de wasabibollen grof.
Doe de rijst in een ruime schaal en roer 2 el rijstazijn erdoor. Laat afkoelen tot kamertemperatuur, dit duurt ca. 20 min. Schep af en toe om. Verdeel de rijst in 8 gelijke porties.
Knip 1 norivel vanaf het midden van de onderkant in tot de helft. Beleg linksboven en rechtsboven elk met 1 portie sushirijst in vierkantjes en besmeer de rijst met 1/4 van de mayonaise. Leg 1 slablaadje, 1/4 van de radijs, ¼ van de komkommer- en winterpeenlinten linksonder op het norivel.
Bestrooi met 1/4 van de wasabibollen. Snijd de omelet in 4 punten (driehoeken) en leg 1 punt rechtsonder op het norivel. Vouw het norivel dicht: begin linksonder en vouw het stuk waar de omelet ligt naar boven over de rijst (linksboven) heen. Vouw linksboven naar rechts en rechtsboven weer naar beneden. Druk een beetje aan en snijd diagonaal door. Snijd eventueel de zijkanten bij. Maak zo nog 3 porties.
Norisandwich
Instructievideo - 01:02 min.
Norisandwich
We pasten de tortillahack toe op deze norisandwich en dat hadden we al veel eerder moeten doen. Lekker!
null personen
455 kcal
25 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd ondertussen de bosui fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de bosui 1 min. op middelhoog vuur. Klop de eieren los met de sojasaus, wat peper en eventueel zout. Schenk het eimengsel over de bosui, roer door en verdeel gelijkmatig over de pan. Doe de deksel op de pan en laat 8 min. op laag vuur garen.
Schil ondertussen de komkommer en winterpeen in dunne linten. Doe in aparte bakjes en meng door beide 1 el rijstazijn. Snijd de radijs in plakken. Hak de wasabibollen grof.
Doe de rijst in een ruime schaal en roer 2 el rijstazijn erdoor. Laat afkoelen tot kamertemperatuur, dit duurt ca. 20 min. Schep af en toe om. Verdeel de rijst in 8 gelijke porties.
Knip 1 norivel vanaf het midden van de onderkant in tot de helft. Beleg linksboven en rechtsboven elk met 1 portie sushirijst in vierkantjes en besmeer de rijst met 1/4 van de mayonaise. Leg 1 slablaadje, 1/4 van de radijs, ¼ van de komkommer- en winterpeenlinten linksonder op het norivel.
Bestrooi met 1/4 van de wasabibollen. Snijd de omelet in 4 punten (driehoeken) en leg 1 punt rechtsonder op het norivel. Vouw het norivel dicht: begin linksonder en vouw het stuk waar de omelet ligt naar boven over de rijst (linksboven) heen. Vouw linksboven naar rechts en rechtsboven weer naar beneden. Druk een beetje aan en snijd diagonaal door. Snijd eventueel de zijkanten bij. Maak zo nog 3 porties.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g sushirijst
2 bosuitjes
1 el olie
4 middelgrote eieren
1 el sojasaus
½ komkommer
125 g grote winterpenen
3 el rijstazijn
100 g radijsjes
30 g wasabibollen
1 norivel
1 blad babyromainesla
4 el mayonaise
Dit heb je nodig
koekenpan (Ø 20 cm)