Sushisalade met warmgerookte zalm
De zalm - met z'n heerlijke, intense rooksmaak - máákt deze salade.
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de rijst in een lage wijde schaal en meng de azijn en suiker erdoor. Breng op smaak met het zout en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Verwijder ondertussen de stronkjes van de kropjes sla en snijd de sla in reepjes. Leg de sla op een ruime, platte schaal. Meng de mayonaise met de wasabipasta en het water. Proef en voeg eventueel extra wasabi toe. Sprenkel de helft over de sla.
Halveer de komkommer in de lengte. Schep met een theelepel de zaadlijsten eruit. Snijd het vruchtvlees in schuine plakjes. Halveer de avocado’s en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in dunne plakjes. Verdeel de afgekoelde sushirijst, de komkommer en avocado over de sla.
Verdeel de zalm in stukjes over de salade en besprenkel met de sojasaus. Besprenkel met de rest van de wasabimayonaise. Knip of scheur het norivel in reepjes en strooi over de salade.
Sushisalade met warmgerookte zalm
De zalm - met z'n heerlijke, intense rooksmaak - máákt deze salade.
hoofdgerecht
null personen
690 kcal
35 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de rijst in een lage wijde schaal en meng de azijn en suiker erdoor. Breng op smaak met het zout en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Verwijder ondertussen de stronkjes van de kropjes sla en snijd de sla in reepjes. Leg de sla op een ruime, platte schaal. Meng de mayonaise met de wasabipasta en het water. Proef en voeg eventueel extra wasabi toe. Sprenkel de helft over de sla.
Halveer de komkommer in de lengte. Schep met een theelepel de zaadlijsten eruit. Snijd het vruchtvlees in schuine plakjes. Halveer de avocado’s en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in dunne plakjes. Verdeel de afgekoelde sushirijst, de komkommer en avocado over de sla.
Verdeel de zalm in stukjes over de salade en besprenkel met de sojasaus. Besprenkel met de rest van de wasabimayonaise. Knip of scheur het norivel in reepjes en strooi over de salade.
combinatietip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g sushirijst
75 ml rijstazijn
1 tl suiker
½ tl zout
2 kropjes babyromainesla
4 el mayonaise
2 tl wasabipasta
1 el kraanwater
1 komkommer
2 eetrijpe avocado's
250 g warm gerookte zalmstukken
2 el Japanse sojasaus
1 norivel