Sushisalade met warmgerookte zalm
bewaar
bewaar

Sushisalade met warmgerookte zalm

De zalm - met z'n heerlijke, intense rooksmaak - máákt deze salade.

35 min. bereiden / 15 min. wachten

13 ingrediënten

Aan de slag

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de rijst in een lage wijde schaal en meng de azijn en suiker erdoor. Breng op smaak met het zout en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Verwijder ondertussen de stronkjes van de kropjes sla en snijd de sla in reepjes. Leg de sla op een ruime, platte schaal. Meng de mayonaise met de wasabipasta en het water. Proef en voeg eventueel extra wasabi toe. Sprenkel de helft over de sla.

Halveer de komkommer in de lengte. Schep met een theelepel de zaadlijsten eruit. Snijd het vruchtvlees in schuine plakjes. Halveer de avocado’s en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in dunne plakjes. Verdeel de afgekoelde sushirijst, de komkommer en avocado over de sla.

Verdeel de zalm in stukjes over de salade en besprenkel met de sojasaus. Besprenkel met de rest van de wasabimayonaise. Knip of scheur het norivel in reepjes en strooi over de salade.

combinatietipLekker en mooi met geroosterd zwart sesamzaad
variatietipDeze salade kun je ook met verse zalm maken. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de zalm 6 min. Keer halverwege. Neem van het vuur. Laat iets afkoelen.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Sushisalade met warmgerookte zalm

De zalm - met z'n heerlijke, intense rooksmaak - máákt deze salade.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig