Kerstsushi
Zelf sushi maken is echt niet moeilijk. Maar wel heel leuk, zeker als jullie het samen doen. Deze schitterende kerstsushi-hapjes zijn de sterren van het menu. En nog sneller op!
Aan de slag
Doe de rijst in een vergiet en spoel af totdat het water bijna helder is. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwarm ondertussen de rijstazijn met de suiker en het zout in een steelpan op middelhoog vuur tot de suiker en het zout zijn opgelost.
Giet de rijst af, schep met een houten lepel het azijn-suikermengsel met luchtige bewegingen erdoorheen en laat de rijst 15 min. afkoelen.
Knip ondertussen 6 kerststerren van 3 cm uit de norivellen (per 6 porties). Snijd de halve avocado in blokjes van 1 cm. Schil de kwart komkommer, halveer hem in de lengte en schraap met een theelepel de zaadlijsten eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm.
Verdeel de helft van de rijst over de bodem van de licht ingevette holten van de muffinvorm. Druk stevig aan en strijk glad met de bolle kant van een lepel.
Bestrijk elk laagje rijst met 1 tl Japanse mayonaise. Verdeel de avocado over 2 holten, de komkommer over 2 holten en de zalmblokjes over 2 holten. Bestrooi elke vulling met een ½ tl sesamzaad. Dek af met nog een laagje sushirijst en druk weer stevig aan.
Zet 30 min. in de koelkast om op te stijven. Haal de sushi voorzichtig uit de muffinvormholten en zet op een bord. Leg op elke sushi een nori-ster. Serveer met de sojasaus in een kommetje ernaast.
Kerstsushi
Zelf sushi maken is echt niet moeilijk. Maar wel heel leuk, zeker als jullie het samen doen. Deze schitterende kerstsushi-hapjes zijn de sterren van het menu. En nog sneller op!
hoofdgerecht
null porties
175 kcal
30 min. bereiden
45 min. wachten
Aan de slag
Doe de rijst in een vergiet en spoel af totdat het water bijna helder is. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwarm ondertussen de rijstazijn met de suiker en het zout in een steelpan op middelhoog vuur tot de suiker en het zout zijn opgelost.
Giet de rijst af, schep met een houten lepel het azijn-suikermengsel met luchtige bewegingen erdoorheen en laat de rijst 15 min. afkoelen.
Knip ondertussen 6 kerststerren van 3 cm uit de norivellen (per 6 porties). Snijd de halve avocado in blokjes van 1 cm. Schil de kwart komkommer, halveer hem in de lengte en schraap met een theelepel de zaadlijsten eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm.
Verdeel de helft van de rijst over de bodem van de licht ingevette holten van de muffinvorm. Druk stevig aan en strijk glad met de bolle kant van een lepel.
Bestrijk elk laagje rijst met 1 tl Japanse mayonaise. Verdeel de avocado over 2 holten, de komkommer over 2 holten en de zalmblokjes over 2 holten. Bestrooi elke vulling met een ½ tl sesamzaad. Dek af met nog een laagje sushirijst en druk weer stevig aan.
Zet 30 min. in de koelkast om op te stijven. Haal de sushi voorzichtig uit de muffinvormholten en zet op een bord. Leg op elke sushi een nori-ster. Serveer met de sojasaus in een kommetje ernaast.
bereidingstip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
125 g sushirijst
1½ el rijstazijn
1½ tl suiker
1 tl zout
2 norivellen
½ rijpe avocado
¼ komkommer
6 tl Japanse mayonaise
2 el gerookte zalmblokjes
3 tl sesamzaad
60 ml sojasaus
Dit heb je nodig
siliconen muffinvorm met 6 holtes