Meringues met hazelnootcreme
Wij zijn de persoon die besloot eiwit lang en hard te kloppen voor eeuwig dankbaar, want zo werd meringue geboren! In dit nagerecht combineer je meringue met hazelnootpasta, mascarpone en frambozen.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 100 °C. Splits de eieren, het eigeel wordt niet gebruikt. Doe de eiwitten in een schone, vetvrije kom en klop met een mixer met schone garden op de hoogste stand in 5 min. stijf. Voeg beetje bij beetje de suiker en vervolgens de azijn en ⅔ van het vanille-extract toe. Klop het eiwit met de mixer tot je een stevig en glanzend eiwitschuim hebt. Zeef de maizena erboven en spatel samen met ⅚ van het amandelmeel erdoor.
Schep het eiwit in een spuitzak. Teken op bakpapier 4 cirkels van Ø 8 cm (per 4 personen). Keer het papier om en leg op een bakplaat. Spuit 4 dichte cirkels met het eiwit en spuit vervolgens een buitenrand erover, zodat deze wat hoger wordt. Bak de meringues in ca. 1⅓ uur in de oven droog en gaar. Zet de oven uit, maar laat de meringues er nog 1 uur in staan met de ovendeur dicht.
Doe de helft van de hazelnootpasta in een vuurvaste kom. Hang de kom in een iets grotere pan met bijna kokend water en laat de pasta iets vloeibaarder worden (au bain-marie). Klop ondertussen de mascarpone met de rest van de hazelnootpasta en de rest van het vanille-extract en doe in de spuitzak.
Schep in elke meringue eerst een ⅓ tl gesmolten hazelnootpasta en spuit vervolgens de hazelnootcrème erin. Garneer met de frambozen en besprenkel met de rest van de gesmolten hazelnootpasta. Bestrooi met de rest van het amandelmeel.
Meringues met hazelnootcreme
Wij zijn de persoon die besloot eiwit lang en hard te kloppen voor eeuwig dankbaar, want zo werd meringue geboren! In dit nagerecht combineer je meringue met hazelnootpasta, mascarpone en frambozen.
null personen
400 kcal
20 min. bereiden
60 min. wachten
90 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 100 °C. Splits de eieren, het eigeel wordt niet gebruikt. Doe de eiwitten in een schone, vetvrije kom en klop met een mixer met schone garden op de hoogste stand in 5 min. stijf. Voeg beetje bij beetje de suiker en vervolgens de azijn en ⅔ van het vanille-extract toe. Klop het eiwit met de mixer tot je een stevig en glanzend eiwitschuim hebt. Zeef de maizena erboven en spatel samen met ⅚ van het amandelmeel erdoor.
Schep het eiwit in een spuitzak. Teken op bakpapier 4 cirkels van Ø 8 cm (per 4 personen). Keer het papier om en leg op een bakplaat. Spuit 4 dichte cirkels met het eiwit en spuit vervolgens een buitenrand erover, zodat deze wat hoger wordt. Bak de meringues in ca. 1⅓ uur in de oven droog en gaar. Zet de oven uit, maar laat de meringues er nog 1 uur in staan met de ovendeur dicht.
Doe de helft van de hazelnootpasta in een vuurvaste kom. Hang de kom in een iets grotere pan met bijna kokend water en laat de pasta iets vloeibaarder worden (au bain-marie). Klop ondertussen de mascarpone met de rest van de hazelnootpasta en de rest van het vanille-extract en doe in de spuitzak.
Schep in elke meringue eerst een ⅓ tl gesmolten hazelnootpasta en spuit vervolgens de hazelnootcrème erin. Garneer met de frambozen en besprenkel met de rest van de gesmolten hazelnootpasta. Bestrooi met de rest van het amandelmeel.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 witte scharreleieren
125 g fijne kristalsuiker
½ el wittewijnazijn
1½ tl vanille-extract
1 tl maizena
30 g amandelmeel
60 g hazelnootpasta
125 g mascarpone
75 g verse frambozen
Dit heb je nodig
handmixer
spuitzak
bakpapier