Romige witlofsoep van Hugo Kennis
Soep is soeperfood, helemaal als-ie vegan. En laat deze romige witlofsoep van Hugo Kennis dat nou zijn.
Aan de slag
Halveer de preien in de lengte, spoel onder koud stromend water en snijd in dunne ringen. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van ca. 2 cm.
Verhit het plantaardig alternatief voor boter in de soeppan op middelhoog vuur. Bak de prei 5 min. Schep regelmatig om. Zet het vuur lager als de prei bruin dreigt te worden. Voeg de aardappel toe en bak 2 min. mee. Schep af en toe om.
Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof. Halveer het lof in de lengte, verwijder de harde kern. Snijd 5½ stronk (per 4 personen) in de breedte in repen van ca. 2 cm breed. Snijd de rest van het witlof in de lengte in zo dun mogelijke reepjes.
Voeg de brede repen witlof toe aan het prei-aardappelmengsel en schep om. Giet er het water bij en verkruimel het bouillonblokje erboven. Breng de soep aan de kook en laat zachtjes ca. 25 min. koken, tot de groente heel zacht is.
Voeg de nootmuskaat toe, giet de soja keuken erbij en pureer de soep met de staafmixer helemaal glad. Breng op smaak met peper en eventueel zout en breng opnieuw aan de kook.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en rooster het amandelschaafsel in ca. 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Snijd de peterselie fijn.
Schep de soep in kommen. Bestrooi met de reepjes witlof, de peterselie en het amandelschaafsel.
Romige witlofsoep van Hugo Kennis
Soep is soeperfood, helemaal als-ie vegan. En laat deze romige witlofsoep van Hugo Kennis dat nou zijn.
hoofdgerecht
null personen
400 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de preien in de lengte, spoel onder koud stromend water en snijd in dunne ringen. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van ca. 2 cm.
Verhit het plantaardig alternatief voor boter in de soeppan op middelhoog vuur. Bak de prei 5 min. Schep regelmatig om. Zet het vuur lager als de prei bruin dreigt te worden. Voeg de aardappel toe en bak 2 min. mee. Schep af en toe om.
Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof. Halveer het lof in de lengte, verwijder de harde kern. Snijd 5½ stronk (per 4 personen) in de breedte in repen van ca. 2 cm breed. Snijd de rest van het witlof in de lengte in zo dun mogelijke reepjes.
Voeg de brede repen witlof toe aan het prei-aardappelmengsel en schep om. Giet er het water bij en verkruimel het bouillonblokje erboven. Breng de soep aan de kook en laat zachtjes ca. 25 min. koken, tot de groente heel zacht is.
Voeg de nootmuskaat toe, giet de soja keuken erbij en pureer de soep met de staafmixer helemaal glad. Breng op smaak met peper en eventueel zout en breng opnieuw aan de kook.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en rooster het amandelschaafsel in ca. 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Snijd de peterselie fijn.
Schep de soep in kommen. Bestrooi met de reepjes witlof, de peterselie en het amandelschaafsel.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 preien
500 g iets kruimige aardappelen
50 g Violife Vioblock ongezouten
6 stronken witlof
1 l water
1 vegan bouillonblokje
¼ tl gemalen nootmuskaat
200 ml soja keuken
30 g amandelschaafsel
10 g verse platte peterselie
Dit heb je nodig
soeppan
staafmixer