Henna gadra's tajine van Nadia Zerouali
'Het tajinerecept van mijn oma bevat aardappel, kruiden en specerijen. Simpel, maar zó lekker.'
Aan de slag
Verwarm de (hout)oven voor op 180 °C. Schil en was de aardappels, snijd in grote parten en verdeel over de bodem van de tajine.
Was de tomaten en snijd in stukjes. Pel en snijd de ui in stukjes. Was en snijd de peterselie fijn. Verdeel over de aardappel.
Meng de specerijen, wat peper en zout, de olijfolie en het water in een kom. Giet over de aardappels in de tajine.
Laat de tajine afgedekt in ongeveer 40 minuten gaar worden. Je kunt de tajine ook, met of zonder deksel, op het fornuis gaar laten worden. Het is het lekkerst als bijna al het water verdampt en de onderste laag aardappel lekker is aangekoekt op de bodem.
Henna gadra's tajine van Nadia Zerouali
'Het tajinerecept van mijn oma bevat aardappel, kruiden en specerijen. Simpel, maar zó lekker.'
hoofdgerecht
null personen
225 kcal
55 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de (hout)oven voor op 180 °C. Schil en was de aardappels, snijd in grote parten en verdeel over de bodem van de tajine.
Was de tomaten en snijd in stukjes. Pel en snijd de ui in stukjes. Was en snijd de peterselie fijn. Verdeel over de aardappel.
Meng de specerijen, wat peper en zout, de olijfolie en het water in een kom. Giet over de aardappels in de tajine.
Laat de tajine afgedekt in ongeveer 40 minuten gaar worden. Je kunt de tajine ook, met of zonder deksel, op het fornuis gaar laten worden. Het is het lekkerst als bijna al het water verdampt en de onderste laag aardappel lekker is aangekoekt op de bodem.
serveertip:
kookstaptip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 grote iets kruimige aardappelen
2 rijpe tomaten
1 rode ui
15 g verse platte peterselie
1 el paprikapoeder
½ el gemalen komijnzaad
3 el traditionele olijfolie
200 ml water
Dit heb je nodig
tajine of hapjespan met deksel